Elbit uit Israël wint 166 miljoen dollar contract Britse marine

De aanvalsonderzeeër HMS Ambush Astute Class keert terug naar HMNB Clyde in Schotland. Foto: Royal Navy vie Elbit

De Britse dochteronderneming van Elbit Systems heeft van het Britse Ministerie van Defensie een contract van 166 miljoen dollar toegekend gekregen voor het toekomstige opleidingsprogramma voor het trainingen van de Royal Navy. Het contract heeft een looptijd van 12 jaar.

Middels het programma zal worden overgegaan tot de transformatie en modernisering van de walopleiding van de Royal Navy, het marinepersoneel aan wal die wordt opgeleid om later op een schip te werken, inclusief de oprichting van de Future Submarine School, blijkt uit het persbericht.

Als aanbieder en integrator van trainingsoplossingen voor het consortium, zal Elbit Systems UK een nieuwe Combat Systems Operator Trainer ontwikkelen en leveren aan de Future Submarine School en de bestaande synthetische trainingssystemen van de Royal Navy moderniseren en beheren.

Elbit Systems UK zal daarnaast nieuwe trainingstechnologieën leveren die de Defensie Operational Training Capability (Maritime) (DOTC (M)) zullen verbeteren, terwijl de beschikbaarheid en efficiëntie van bestaande capaciteiten wordt vergemakkelijkt.

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK, heeft verklaard: “Het programma zal een wegbereider zijn voor de transformatie-agenda van de Royal Navy, met de introductie van verbeterde trainingsmogelijkheden in de voorhoede van het personeel dat hun potentieel bereikt en sneller bij de frontlinie arriveert. We zijn er trots op deel uit te maken van het team dat trainingsmogelijkheden van de volgende generatie levert aan de Royal Navy – in navolging van het succes van de levering van geavanceerde trainingscapaciteiten door het bedrijf aan het Britse leger en de Royal Air Force.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!