Emirates wil vanaf 15 februari tussen Tel Aviv en Dubai vliegen

Foto Emirates

Emirates, die consequent wordt gerangschikt als een van ‘s werelds beste luchtvaartmaatschappijen, heeft een aanvraag ingediend bij de Israel Airports Authority voor landings- en startslots vanaf 15 februari.

Sinds eind november is de luchtvaartmaatschappij al te zien op de aankomst- en vertrekborden op Ben Gurion Airport vanwege de codesharing-regeling met Flydubai en de aansluitende vluchten die het Israëlische passagiers aanbiedt, voornamelijk naar Oost-Azië, meldt het financiële dagblad Globes.

De luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1984, telde in maart 2020 59.519 personeelsleden, waarvan 21.789 cabinepersoneel en vervoerde in 2019 56 miljoen passagiers naar 157 bestemmingen.

Emirates Flight Catering runt al een van ‘s werelds grootste cateringactiviteiten, met meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen, en heeft in september 2020 Emirates Kosher Flight Catering (EKFC) opgericht om koosjere maaltijden te leveren aan luchtvaartmaatschappijen. EKFC zal ook een keten van koosjere restaurants opzetten.

Emirates krijgt te maken met stevige concurrentie op de route Tel Aviv – Dubai. Gedurende een groot deel van december werden er maar liefst 16 vluchten per dag op de route uitgevoerd door Arkia, Israir, El Al en Flydubai.

In december hebben ongeveer 70.000 Israëliërs de Emiraten bezocht, dit aantal is de laatste weken aanmerkelijk lager geworden sinds de VAE door Israël als ‘rood’ werd bestempeld en naar Israël terugkerende reizigers 14 dagen in quarantaine moeten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)