Slechte beveiliging bedreiging voor thuiswerkers

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Uit een onderzoek van CyberArk naar personeel dat vanuit huis werkt, bleek dat de meeste werknemers zich productiever voelen als ze thuis werken en dat ze werken vanuit huis (WVH) willen voortzetten nadat de Covid-19-pandemie voorbij is, schrijft ISRAEL21C.

Slechte beveiligingspraktijken kunnen bedrijven dwingen de levensvatbaarheid van thuiswerken op lange termijn te heroverwegen.

Meer dan de helft (54%) van de ondervraagde werknemers zei dat ze een specifieke beveiligingstraining op afstand hadden gevolgd. Toch gaf 67% toe dat ze dit beleid niet gehoorzamen.

• 69% van de respondenten geeft toe zakelijke apparaten voor persoonlijk gebruik te gebruiken.
• 57% geeft toe dat ze andere leden van hun huishouden toestaan ​​hun bedrijfsapparatuur te gebruiken voor activiteiten zoals schoolwerk, gamen en winkelen – een stijging van 185% ten opzichte van een vergelijkbaar onderzoek dat in het voorjaar werd uitgevoerd.
• 82% geeft toe wachtwoorden te hergebruiken – een stijging van 12% ten opzichte van de voorjaarsenquête.

Andere gewoonten die de beveiliging in gevaar brengen, zijn onder meer het verzenden van werkdocumenten naar persoonlijke e-mailadressen, het delen van wachtwoorden en / of het installeren van frauduleuze applicaties.

“De wereldwijde pandemie is de grootste test tot nu toe geweest voor de toekomst van thuiswerken. Werkende mensen hebben bewezen ongelooflijk veerkrachtig te zijn bij het aangaan van de uitdaging en het overwinnen van de stress en belangrijke obstakels die het combineren van werk en privé leven met zich meebrengt, ”aldus Matt Cohen, Chief Operating Officer, CyberArk.

“Terwijl we ons blijven aanpassen aan deze nieuwe manier van werken, is het de verantwoordelijkheid van zowel medewerkers als organisaties om verantwoordelijkheid te nemen voor de bedrijfsbeveiliging. Organisaties moeten de best practices voortdurend versterken en gebruiksvriendelijke tools en beleidsregels implementeren, terwijl werknemers die beleidsregels moeten begrijpen en er ontvankelijk voor moeten zijn. “

Overigens is de grootste uitdaging van werken op afstand, die door 45% van de medewerkers in de enquête wordt genoemd, de overlast door familie en huisdieren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)