Veel coronabesmettingen in Israël, aantal doden richting 4000

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Ondanks het feit dat ruim 2 miljoen mensen hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus hebben ontvangen en inmiddels 225.000 mensen ook de tweede injectie hebben gehad, blijft het aantal dagelijkse besmettingen in Israël rond 9000.

Het ministerie van Volksgezondheid deelde zondagochtend mee dat er in de afgelopen 24 uur 8.398 nieuwe coronapatiënten zijn bijgekomen.

Er zijn nu totaal 83.611 mensen actief besmet met het coronavirus waarvan er op zaterdagavond 1.184 in ernstige toestand in ziekenhuizen in Israël lagen, van wie er 274 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Het aantal doden is inmiddels op gelopen tot 3.959. Sinds het begin van 2021 zijn 651 Israëliërs aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Channel 12 onthulde vrijdag dat onder invloed van de vaccinaties, het percentage ernstig zieke 60-plussers de afgelopen dagen is gedaald van 2,5% naar 1,5%.

Zeker 75% van de 60-plussers heeft al minstens één vaccinatie gekregen, wat aangeeft dat het vaccin al effect heeft, ook al werd verwacht dat het effect pas na de tweede dosis zou komen.

“Deze 1,5% is ongekend, dit heb ik de hele periode niet gezien. Het vaccin heeft een duidelijk effect ”, zei Israëls eerste coronavirus tsaar professor Gamzu. “Dit toont het begin van het einde.”

Vanaf deze week zullen ook 45-plussers hun eerste vaccinatie ontvangen, nadat de afgelopen is begonnen met het vaccineren van 50-plussers.

Omdat er tussen de eerste en tweede vaccinatie drie weken zit, en op zijn vroegst acht dagen na de tweede vaccinatie iemand voor 95% bestand is tegen het virus, zal het tot minstens eind januari duren voordat de eerste effecten van het vaccineren zichtbaar worden.

Er is premier Netanyahu alles aangelegen dat voor de verkiezingen 5,2 miljoen mensen zijn gevaccineerd, omdat hij het ‘coronavirus vrijmaken’ van Israël tot het belangrijkste punt van zijn verkiezingscampagne heeft gemaakt.

Of dat zal gaan lukken is nog maar de vraag, nu er nieuwe mutaties van het virus blijven opduiken en niet bekend is of het Pfizer vaccin daar ook tegen tegen werkt.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft voorgesteld de lockdown met minstens een week te verlengen.

Channel 12 news melde zaterdagavond dat de ultraorthodoxe partijen en Blauw & Wit tegen het verlengen van de huidige strikte lockdown zijn, die komende donderdag afloopt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)