Groot vaccinatiecentrum op Rabin plein in Tel Aviv

De vaccinatie tenten op het Rabin Plein in Tel AViv. Fot Gemeente Tel Aviv

Wegens de grote vraag naar coronavaccins heeft de gemeente Tel Aviv, in samenwerking met het Ichilov ziekenhuis een groot vaccinatiecentrum op het Rabin plein neergezet, aldus een persbericht van de gemeente Tel Aviv-Jaffo.

Het centrum omvat een vaccinatietent met 20 vaccinatiehokjes beheert door het verplegende personeel van het Ichilov ziekenhuis. In eerste instantie zal het centrum openstaan ​​voor inwoners van Tel Aviv-Yafo van 60 jaar of ouder en later voor alle Israëlische burgers.

Naar verwachting zou het centrum maandag 4 januari 2021 operationeel worden, maar er wordt al sinds donderdag 31 december gevaccineerd. De openingstijden zijn van zondag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 22.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur – 15.00 uur.

In eerste instantie verwacht het centrum ongeveer 5000 mensen per dag te behandelen. De vaccinaties worden toegediend volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid. Opening van het centrum op zaterdag wordt op een later tijdstip overwogen.

De gemeente Tel Aviv-Yafo heeft al enkele maanden een COVID-19-testlocatie op het Rabin Plein in samenwerking met IDF Home Front Command, waar meer dan 1500 tests per dag worden uitgevoerd. De testlocatie zal naar verwachting voorlopig worden voortgezet naast het vaccinatiecentrum.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)