Na meer dan 30 jaar is er toestemming voor het hoogste gebouw van Israël

Foto Yashar Architects

Het heeft 30 jaar van bemiddelen geduurd maar nu is er dan eindelijk een overeenkomst tussen de landeigenaren, het management van het Gamat Gan Diamond Exchange, Isras Investment, en de gemeente Ramat Gan waardoor er drie hoge gebouwen van 120, 88 en 77 verdiepingen kunnen worden gebouwd op een terrein van 6,25 hectare in Ramat Gan.

Het project breidt de omvang van diamantbeurs in Ramat Gan uit tot 800.000 m2, waar deze momenteel 100.000 m2 beslaat. Een deel van het nieuwe gebied zal worden toegewezen voor gebruik door de beursleden en de rest zal worden verhuurd aan andere zakelijke organisaties.

Het ambitieuze IDE Towers-project, omvat het hoogste gebouw in Israël met 120 verdiepingen.

Eigenlijk werd het plan na 29 jaar bakkeleien in april 2019 al goedgekeurd door het Ramat Gan Local Planning and Building Committee, maar het geschil tussen de landeigenaren verhinderde vooruitgang.

Volgens architect Avner Yashar zal de 120 verdiepingen tellende wolkenkrabber nieuwe normen stellen voor hoogbouwarchitectuur in Israël.

Foto IDE Towers

“De uitdaging was om een lichtgewicht, vloeiende vorm te creëren en geen enorme toren op onvoorstelbare schaal. We zochten zachtheid in de toren. In de wolkenkrabber komen 120 verdiepingen van verschillende afmetingen, variërend van 1.800 tot 4.000 vierkante meter. Het zijn in feite drie torens van elk 40 verdiepingen boven elkaar,” zei Ashner.

De bouw van de torens, waarvoor eerst de bestaande D-mall moet worden gesloopt, zal naar verwachting 8 tot 10 jaar duren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)