Israël gaat in een strikte lockdown. Wat mag nog wel en wat niet?

Om middernacht gaat Israël voor twee weken in een zeer strikte lockdown, vergelijkbaar met de eerdere twee afsluitingen van het land, waarbij de bewegingsvrijheid wordt beperkt. Hierdoor hoopt men dat de ruim 8000 dagelijkse nieuwe virusbesmettingen terug te dringen.

Wat mag niet en wat mag nog wel, de komende twee weken? Het komt er op neer dat de meerderheid van de bevolking aan huis zal zijn gebonden en zich slechts tot 1 kilometer van huis mag begeven.

Hieronder de regels die de komende twee gelden, zoals meegedeeld in een schrijven van de regering:

Beperkte activiteit – Beperking van uitzonderingen op het verbod om de woonplaats te verlaten:

 1. Beperking van bijeenkomsten tot maximaal vijf personen in een afgesloten ruimte en maximaal tien personen in een open ruimte (met uitzondering van bruiloften, besnijdenissen en begrafenissen, dat blijft volgens de bestaande regel – tien personen in een gesloten ruimte en 20 in een open ruimte).
 2. Beperking van de toestemming om vanuit Israël te vliegen tot degenen die vliegtickets hebben gekocht vanaf de inwerkingtreding van de voorschriften, behalve om redenen die in de voorschriften staan of met goedkeuring van de directeur-generaal van het Ministerie van Transport.
 3. Beperking van professionele sportactiviteiten zodat trainingslocaties voor wedstrijden in de eredivisie alleen mogen worden geëxploiteerd voor training.
 4. Intrekking van de toestemming om een woning te verlaten voor activiteiten om isolatie van senioren tegen te gaan (behalve voor essentiële sociale werkactiviteiten).

Onderwijs:

 1. Er is een verbod om onderwijsinstellingen open te stellen voor scholieren, studenten en werknemers, met uitzondering van speciaal onderwijs en uitzonderingen die door de wet worden bepaald.
 2. Internaten zijn voor maximaal 30 dagen gesloten zonder de mogelijkheid om leerlingen die de instelling hebben verlaten opnieuw op te nemen.
Kaart met alle wegblokkades gedurende de lockdown. Foto Channel 12 news

Werkgelegenheid:

 1. Werknemers mogen hun werkplekken niet betreden, behalve voor werkplekken waarvoor uitzonderingen zijn gemaakt, waaronder die welke essentiële en vitale diensten verlenen en degenen die zich bezighouden met bouw- of infrastructuurwerkzaamheden.
 2. Alle werkgevers hebben het recht werknemers naar hun werkplek te laten gaan, indien hun aanwezigheid noodzakelijk is voor het onderhoud of het continu functioneren ervan. Dit omvat noodzakelijke reparaties, veiligheid, leveringen, betaling van lonen, enz. Er werden specifieke instructies opgesteld voor ondernemingen met speciale toestemming om werknemers in dienst te nemen tijdens rusttijden, veiligheidsindustrieën, ministeries, lokale raden, religieuze raden en instellingen voor hoger onderwijs.
 3. Advocaten zijn toegevoegd aan de lijst van essentiële werkplekken die onder de regelgeving in gevallen waarin zij cliënten vertegenwoordigen of voorbereiden om cliënten te vertegenwoordigen in de rechtbank of in andere instellingen, of essentiële diensten verlenen aan cliënten die geen uitstel zullen erkennen en niet kunnen worden digitaal uitgevoerd. Inbegrepen in het voorgaande zijn medewerkers van het Centraal Verkiezingscomité en regionale verkiezingscommissies die werken aan de komende Knesset-verkiezingen.
 4. Werkgevers die aan de verschillende voorwaarden voldoen en blijven werken, doen dat onder de paarse badge-norm.
 • Een lijst van de werksectoren waarvoor uitzonderingen zijn gemaakt, wordt gepubliceerd op de website van het ministerie van Financiën.

Openbaar vervoer

Bezetting in het openbaar vervoer wordt teruggebracht tot 50% van de capaciteit (inclusief bussen)

Deelname aan voorverkiezingen van politieke partijen

 1. Een persoon die stemt bij voorverkiezingen van politieke partijen kan zijn woonplaats verlaten om dit te doen. Het voorgaande omvat kandidaten en dienstverleners namens kandidaten of partijen, ter voorbereiding op de voorverkiezingen van de Knesset en politieke partijen.
 2. Er mogen stembureaus voor voorverkiezingen van politieke partijen worden gehouden.
 3. Mensen die stembureaus betreden, zullen niet worden gevraagd naar het bestaan ​​van symptomen die geen quarantaine vereisen, om hun stemrecht niet te schaden vanwege deze symptomen. Er zal geen sprake zijn van ondervraging van degenen die aankomen op aangewezen stembureaus voor mensen in quarantaine.

Herinnering aan momenteel bestaande beperkingen die ook geldig zijn tijdens de bovengenoemde 14-daagse lockdown:

 1. Beperkingen op het verlaten van de woonplaats van meer dan 1000 meter, met uitzondering van uitzonderingen zoals vaccinatie, medische behandeling of maatschappelijk werk, het bijwonen van een demonstratie of gerechtelijke procedure, individuele oefeningen doen (zonder gebruik van een voertuig) ), het overbrengen van een minderjarige tussen gescheiden ouders, naar een toegestane werkplek of om onderwijsactiviteiten toe te staan, of uitgaan om een ​​begrafenis, bruiloft of besnijdenis bij te wonen (met inachtneming van de beperkingen op bijeenkomsten).

Boete voor overtreding: NIS 500.

 1. Een verbod op het verlaten van de woonplaats om in het huis van een ander aanwezig te zijn.
 2. Sluiting van openbare en commerciële plaatsen met uitzondering van essentiële winkels, zoals : voedsel, hygiëne, optica, apotheken en elektrische producten en producten die nodig zijn voor essentiële huisreparaties.
 3. Sluiting van gastenverblijven en b & b’s, dierentuinen, safariparken en natuurreservaten, nationale parken, nationale en herdenkingsplaatsen, plaatsen voor het geven van niet-medische behandelingen inclusief schoonheids- en cosmetische behandelingen, plaatsen voor het geven van aanvullende medische behandelingen, drive-in bioscopen, winkelcentra, markten en musea. De mogelijkheid om een ​​eetgelegenheid te openen voor ophaalservice vervalt.
 4. Praktische rijlessen vervallen; het organiseren van – of deelnemen aan – een georganiseerde wandeling is verboden.
 5. Afhaalservice is verboden; bezorgservice is toegestaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)