Israel Innovation Authority en ministerie van Communicatie delen 12,5 miljoen shekel uit voor G5 pilots

Screenshot YouTube

De onderzoekscommissie van de Israël Innovation Authority en het Israëlische ministerie van Communicatie heeft subsidies goedgekeurd voor proefprogramma’s om de uitbreiding en het gebruik van 5G-netwerken in Israël te ondersteunen, zo deelde de commissie in een persbericht mee.

Via het gezamenlijke programma van het Ministerie van Communicatie en de Israel Innovation Authority zullen 5 Israëlische bedrijven geavanceerde communicatietoepassingen ontwikkelen om de communicatie-infrastructuur van Israël te verbeteren.

De commissie stelt voor deze proefprogramma’s een bedrag van 12,5 miljoen shekel (3,1 miljoen euro) als subsidie beschikbaar.

Het ministerie van Communicatie gelooft dat het succes van deze technologieën een economische gamechanger zal zijn. Deze technologische vooruitgang zal naar verwachting in de komende jaren een speerpunt zijn van de ontwikkeling van slimme technologieën. De verwachting is bovendien dat de vraag naar dergelijke technologieën wereldwijd zal toenemen.

Volgens het ministerie zouden investeringen in Israëlische innovaties met behulp van 5G-technologie een belangrijke rol kunnen spelen bij het versnellen van het herstel van de huidige economische crisis, terwijl de snellere internetinfrastructuur zou kunnen helpen om een ​​’nieuw normaal’ mogelijk te maken om ons te helpen de impact van de COVID-19-pandemie te doorstaan.

De vijf bedrijven zijn:

  • Het Israëlische bedrijf Monogoto werd uitgekozen om geld te ontvangen om een ​​pilot uit te voeren voor de uitrol van een privé 5G-netwerk bij ICL’s Dead Sea Works en Mekorot, om de dekking door particuliere organisaties te vergroten.
  • Telicomm City Connect zal in samenwerking met Cellcom video streamen van meerdere smart city-camera’s op 5G cellulaire infrastructuur.
  • Elbit C4I en Cyber ​​Systems zullen in samenwerking met Pelephone een pilot uitvoeren voor communicatietechnologieën voor medische centra op 5G-netwerken in het Rambam Hospital.
  • Edgehawk Security zal een pilot starten voor het testen van geavanceerde beveiligingsoplossingen en MEC-applicaties in een echte omgeving met Hot Mobile.
  • JpU zal een experiment uitvoeren om de haalbaarheid van een 5G-systeem te bewijzen in samenwerking met de Ministerie van Defensie. Wapens en technologische infrastructuur.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)