Twee Palestijnen probeerden Israëlische soldaten bij roadblock omver te rijden

IDF soldaten tijdens de zoektocht. Foto IDF woordvoerders eenheid

Twee Palestijnen probeerden zaterdag Israëlische soldaten omver te rijden bij een controlepost nabij het dorp Ya’bad, ten westen van de Palestijnse stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever, zei een militaire woordvoerder zaterdag.

Volgens de IDF kwam het voertuig dicht bij het controlepunt toen de bestuurder plotseling accelereerde. Het raakte een soldaat, maar zo licht dat hij geen medische hulp nodig had. Er waren geen andere verwondingen.

Er werd ook gemeld dat tijdens het incident een vuurwapen uit het voertuig viel, wat volgens de IDF de passagiers van de auto wilden gebruiken om op de soldaten te schieten. Het vuurwapen werd door het leger geïdentificeerd als een zelfgemaakt ‘Carlo’-pistool .

Het gevonden Carlo automatisch pistool. Foto IDF woordvoerders eenheid

Een zoekactie naar de verdachten is nog gaande, zei het Israëlische leger, en er waren controleposten in het gebied opgezet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)