Israëlische startup komt met systeem om luchtkwaliteit in auto’s bij te houden

Het Crispify dashboard. Foto Crispify

De Israëlische startup Crispify, heeft een nieuw systeem ontwikkeld om de luchtkwaliteit in auto’s bij te houden en virussen en bacteriën te identificeren, waaronder uiteraard ook het coronavirus.

De startup heeft een AI-algoritmen ontwikkeld voor het identificeren van bedreigingen in de lucht gebaseerd op onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE).

Volgens geektime.com bewaken sensoren in het voertuig microdeeltjes, stof, bacteriën, virussen, gas, chemicaliën, temperatuur en in wezen alle soorten schadelijke moleculen.

Het systeem waarschuwt chauffeurs in realtime voor gevaarlijke verontreinigende stoffen en geeft ook voorspellingen over het opnieuw verschijnen daarvan in de toekomst, zegt geektime.com.

“Het bovengenoemde onderzoek bewees een direct verband tussen de aanwezigheid van COVID-19 in de lucht en de niveaus van deeltjes, CO2 en vochtigheid in de lucht”, legt Crispify CEO en medeoprichter Adam Feldman uit aan de website. “Crispify gebruikte deze hypothesen, richtte zich op de auto-industrie en ontwikkelde een risiconiveau-index voor blootstelling aan virussen.”

Na de analysefase produceert het systeem vervolgens een realtime risiconiveau dat per seconde wordt bijgewerkt. Feldman voegde eraan toe dat Crispify wacht op goedkeuring voor het systeem waarvoor patent is aangevraagd.

In de VS gebruiken zowel ZipCar als ook Avis het Crispify systeem in hun vloot, aldus het bedrijf.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)