Simon Cowell wordt jurylid bij de Israëlische versie van de X-factor

Simon Cowell. Screenshot YouTube

Simon Cowell, jurylid van de legendarische amateurmuziektalentenshow, zal zich aansluiten bij de jury van “The X Factor Israel” in het langverwachte vierde seizoen dat in 2021 wordt uitgezonden.

Cowell creëerde de zangwedstrijd 16 jaar geleden en was voorheen jurylid bij “The X Factor” in Engeland en de Verenigde Staten. Hij beoordeelt ook deelnemers aan “Britain’s Got Talent” en “America’s Got Talent” en werkt naar verluidt aan een nieuwe Amerikaanse reality-tv-serie, “50 States to Stardom”, schrijft ISRAEL21C.

“The X Factor Israel” heeft nog nooit een buitenlands jurylid gehad. Het panel bevatte lokale sterren Subliminal, Ivri Lider, Rami Fortis, Shiri Maimon en Moshe Peretz. De show, voor het laatst uitgezonden in 2018, werd gepresenteerd door supermodel Bar Refaeli.

Cowell, die vrij moest nemen van live-tv nadat hij in augustus zijn rug had gebroken bij een fietsongeluk, vertelde de pers dat hij “niet kan wachten om te zien wat Israël te bieden heeft” in termen van onontdekt talent.

Hij zei dat hij al eens eerder in Israël was geweest, Tel Aviv had bezocht en is enthousiast over de gelegenheid. “Toen ik de uitnodiging kreeg aarzelde ik niet. Het was: ‘Ja, ik wil dit echt doen.’ ”

“The X Factor Israel” heeft geleid tot roem voor zangers, waaronder Eden Ben Zaken, die een van de vijf meest gedraaide vrouwelijke Israëlische artiesten op Spotify was in 2020, en Eden Alene, de vertegenwoordiger van Israël bij het komende Eurovisie Songfestival.

Het Israëlische tv-netwerk Reshet 13 bracht een verklaring uit waarin het opmerkte dat “Cowell een van de grootste en meest invloedrijke muziekfiguren ter wereld is” en dat dit de eerste keer is dat hij zal oordelen in een land buiten de USA en Engeland.

“Zijn deelname als jurylid bij de Israëlisch X-factor biedt de mogelijkheid voor internationale bekendheid voor Israëlische zangers. Dit is een enorme prestatie voor de Israëlische tv. “

Trouwens, als je in Israël woont en je hebt de X-factor, dan kun je je hier registreren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!