Israëlische publiek kan stemmen welke van deze drie liedjes naar het Eurovisie Songfestival gaat

Eden Alene. Foto oto: KAN / Moshe Nahumovich<br />

Israëliërs kunnen nu stemmen welke van de drie songs Eden Alene zal zingen op het in Rotterdam te houden Eurovisiesongfestival 2021, nadat de Publieke Omroep KAN, de openbare omroep van Israël, de drie opties zondag heeft vrijgegeven.

De drie nummers, La La Love, Set Me Free en Ue La La, werden gekozen uit negen nummers die in december werden geüpload voor openbare stemming. De liedjes werden in de eerste stemronde door verschillende artiesten gezongen, maar niet door Alene.

Twee van de nummers werden gekozen op basis van de stemming van het publiek en één nummer werd gekozen door een commissie van zogenaamde experts. De drie nummers worden nu opgenomen door Alene en zijn samen met voorbeeldclips op de website van KAN gepubliceerd, terwijl Alene en het opnameteam eraan werken om de productie van de laatste clips te voltooien.

Het stemmen begint op 19 januari en het winnende nummer wordt op 25 januari bekendgemaakt tijdens een speciale uitzending genaamd “Ons lied voor Eurovisie 2021” gepresenteerd door Lucy Ayoub. Israëliërs kunnen stemmen via de website van KAN.

Alene was uitgekozen om Israël te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020, maar het evenement werd in maart afgelast vanwege de coronavirus-pandemie. Ze is de eerste Ethiopisch-Israëlische die Israël vertegenwoordigt in de wedstrijd en kreeg na de annulering te horen dat ze in plaats daarvan Israël zou vertegenwoordigen in de wedstrijd van 2021 . 

Een aantal andere landen heeft ook besloten om dezelfde vertegenwoordigers in te zetten voor de competitie van 2021.

Hieronder volgen de volledige versies van de drie geselecteerde nummers zoals uitgevoerd door verschillende artiesten om ondertussen van te genieten:

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)