Israëlische technologiebedrijven hebben in 2020 bijna 10 miljard dollar opgehaald

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een bericht van het IVC Research Center en Meitar Law Offices is er een recordbedrag van 9,83 miljard dollar (8,15 miljard euro) in het afgelopen jaar in Israëlische technologiebedrijven geïnvesteerd.

Terwijl in 2019 7,8 miljard dollar werd opgehaald door Israëlische technologiebedrijven werd in 2020 9,93 miljard dollar geïnvesteerd in deze bedrijven, een stijging van 27%.

De coronapandemie had duidelijk zijn invloed op het aantal fusies en overnames, want deze transacties genereerden in het nu afgelopen jaar slechts 7,8 miljard dollar in 93 overeenkomsten, vergeleken met meer dan 14,2 miljard dollar aan 143 M & A-deals vorig jaar.

In het afgelopen jaar sloten Israëlische bedrijven 121 financieringsovereenkomsten op de effectenbeurs van Tel Aviv en de wereldwijde kapitaalmarkten.

Hierdoor werd in totaal 6,55 miljard dollar aan beursintroducties, vervolgaanbiedingen en andere kapitaalmarkttransacties opgehaald die zowel eigen vermogen als schulden dekken via primaire en secundaire aanbiedingen. Dit in vergelijking met 2019 toen slechts 1,95 miljard dollar aan fondsen werd opgehaald op de kapitaalmarkten in Israël en in het buitenland.

Er waren 20 deals met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar voor een totaal van 3,26 miljard dollar in 2020, vergeleken met 18 van dergelijke deals voor een totaalbedrag van 2,62 miljard dollar in 2019 en slechts vier met een totaal van 640 dollar miljoen in 2018.

De sectoren die dit jaar de grootste deals kregen, waren cybersecurity, fintech en internet of things. Cybersecurity-bedrijven hebben 2,58 miljard dollar opgehaald, fintech-bedrijven 1,48 miljard dollar en IoT-bedrijven 1,5 miljard dollar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!