Kan een Israëlische luchtreiniger de Japanse karaoke-industrie weer tot leven brengen?

Screenshot YouTube

Door de coronapandemie ligt de in Japan enorm populaire karaoke industrie al maanden plat. Het zou zomaar kunnen dat een Israëlische luchtreiniger de redding zou kunnen zijn voor de ruim 100.000 karaoke zalen en zaaltjes in het land van de rijzende zon.

Het in Tel Aviv gevestigde startup Aura Air heeft een overeenkomst van 30 miljoen dollar getekend met de Japanse distributeur J-TEC om de Japanse markt te voorzien van zijn geavanceerde technologie, die speciaal is ontworpen om lucht in gesloten ruimtes te zuiveren. Het systeem van het bedrijf heeft bewezen 99,99% effectief te zijn in het elimineren van COVID-19-deeltjes, naast andere pathogenen.

Oren Eliyasov, directeur bedrijfsontwikkeling bij Aura Air, liet middels een persbericht weten dat de overeenkomst met J-TEC de Japan Karaoke Box Association en andere grote klanten in Japan omvat, zoals SMBC Trust Bank en JTB Corporation, een van de grootste reisbureaus in het land.

Foto AuraAir

“De meeste van de ruim 100.000 speciale karaoke plaatsen zijn vanwege het coronavirus nu gesloten”, zei Eliyasov.

Karaoke, wat in het Japans ‘leeg orkest’ betekent, werd in de jaren zeventig ontwikkeld in Japan en verspreidde zich snel over de wereld als een populaire vorm van amusement. In Japan is het lange tijd een favoriet uitje geweest voor groepen vrienden en families.

Sinds de coronapandemie hebben veel karaokebars in het land hun activiteiten beperkt of volledig gesloten omdat de industrie worstelt om in leven te blijven. Karaoke-avonden vinden over het algemeen plaats in kleine, drukke kamers, een ideale setting voor het verspreiden van het nieuwe coronavirus.

Het apparaat van Aura Air bewaakt de luchtkwaliteit 24/7 en zuivert deze constant, zei Eliyasov.

“In feite kwamen we erachter dat we in staat zijn om het coronavirus met 99,99% terug te dringen, wat veel vertrouwen geeft aan klanten en degenen die zouden komen zingen in de karaokekamers”, legt hij uit.

Aura Air gebruikt een combinatie van vier filters om de lucht in een kamer van standaardafmetingen elke 2,5 uur volledig te verversen. Het heeft een voorfilter om grote deeltjes en stof op te vangen, een gepatenteerd meerlagig HEPA-filter met een met koolstof doordrenkte stof, UVC-ledverlichting om bacteriën en virussen te neutraliseren, en een sterionisatieapparaat dat positieve en negatieve ionen produceert om lucht te zuiveren.

De start-up, die meer dan drie jaar geleden werd opgericht, voltooide onlangs een proefperiode van een maand van zijn systeem in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer in Israël, en installeerde zijn technologie ook in de ontvangsthallen van het Zarzuela-paleis van de koning van Spanje.

Het systeem wordt op dit moment al in een vijftigtal landen gebruikt, in ziekenhuizen, openbaar vervoer, klinieken en onderwijsinstellingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)