Opnieuw 700.000 Pfizer vaccins gearriveerd, vanaf maandag 170.000 vaccinaties per dag

Screenshot FB video

Het El Al vliegtuig wat zondagochtend naar Brussel vertrok is zondagmiddag op Ben Gurion Airport teruggekeerd met 700.000 Pfizer vaccins aan boord.

Premier Netanyahu was, samen met minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein, op het vliegveld aanwezig om de lading in ontvangst te nemen.

In een korte toespraak zei Netanyahu dat Israël zal beginnen met het inenten van alle burgers ouder dan 50 jaar, naast de 65-plussers van wie 72% al met de eerste dosis van het vaccin is ingeënt.

Netanyahu noemde de aankomst van de zending “een geweldige dag voor Israël” en zei dat er aanstaande zondag opnieuw een zending Pfizer vaccins zal aankomen.

Verder zei hij dat er vanaf maandag 170.000 mensen per dag zullen worden ingeënt inplaats van de gemiddeld 150.000 die tot nu toe dagelijks werden ingeënt.

In Israël zijn tot en met vandaag een kleine 2 miljoen mensen al ingeënt tegen het coronavirus, en de verwachting is dat het land rond half maart langzaam kan terugkeren naar een vorm van ‘normaal leven’.

Ondertussen zei Israëls coronavirus tsaar professor Nachman Ash, de hoogste ambtenaar belast met het toezicht op de pandemische reactie van de regering, “dat er een “race” is tussen torenhoge infecties en snelle vaccinaties”

Hij voegde daaraan toe “dat als het aantal ernstige patiënten begint te dalen, de huidige lockdown kan worden verlicht, zelfs als infecties hoog blijven”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)