Om terug te keren naar een pre-coronaroutine start Rambam Medical Center serologische tests

Ter illustratie. Foto Rambam Medical Center

Zo langzamerhand zie je in Israël allerlei berichten langskomen die erop wijzen dat velen zich gaan voorbereiden op het tijdperk van na het coronavirus. Nu is het de beurt aan het Rambam Medical Center in Haifa om binnenkort te beginnen met het aanbieden van serologische tests.

Het ziekenhuis heeft een systeem gelanceerd voor het uitvoeren van privé-serologische tests en biedt deze diensten ook aan bedrijven en organisaties aan.

Tal Abutbul, directeur van particuliere en internationale medische diensten van Rambam, legt uit dat “als het gaat om serologische tests voor bedrijven of organisaties, het de bedoeling is dat werkgevers zo veel mogelijk een werkroutine kunnen creëren op basis van werknemers die niet in quarantaine hoeven te gaan ​​in geval van blootstelling aan het virus, omdat ze een natuurlijke immuniteit hebben ontwikkeld”.

“Degenen die de test hebben ondergaan, hebben dan recht op een het ‘groen paspoort’ van het ministerie van Volksgezondheid, waardoor deze groep mensen een aanwinst zal zijn voor werkgevers.”

De serologische test is een standaard bloedtest, die controleert op antilichamen tegen coronavirus-eiwitten. De testresultaten kunnen een van de volgende drie opties zijn:

Negatief: er zijn geen antilichamen in het bloed, dat wil zeggen dat de proefpersoon geen coronavirus heeft gehad en niet is blootgesteld aan een persoon die met het virus is besmet.

Positief: er zitten antistoffen in het bloed, wat betekent dat de patiënt coronavirus heeft gehad (asymptomatisch of feitelijk ziek was) of besmet is door iemand die het heeft gehad.

Onduidelijk: het is niet duidelijk wat de toestand van de persoon is. In dit geval moet deze persoon terugkeren en de test na een week opnieuw doen.

Dr. Hitam Hussein, directeur infectiepreventie van het Rambam, legt uit dat ” het belangrijk is om te weten dat de antilichamen niet onmiddellijk in het bloed verschijnen, maar pas na ongeveer tien dagen tot drie weken na blootstelling aan het virus”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)