Ouderen en Holocaust overlevenden worden gratis geholpen bij noodreparaties

Een vrijwilliger van Tenufa Bakehila die tijdens het coronavirus gratis thuisreparaties uitvoert voor mensen in nood.Foto Mark Neyman / GPO

Vanaf het moment dat het coronavirus voor het eerst opdook in Israël, creëerde de non-profit woningreparatie-organisatie Tenufa Bakehila een noodreparatiemobiel om ouderen en overlevenden van de Holocaust te helpen met gratis noodreparaties aan huis. Nu is de non-profit organisatie een inzamelingsactie begonnen voor een tweede reparatie auto. Help mee en doneer!

Vrijwilligers van Tenufa Bakehila hebben defecte elektrische systemen gerepareerd waardoor mensen weer licht of verwarming kregen, sanitair gerepareerd en veiligheidsrails geïnstalleerd in douches en badkuipen.

Maar de spanning van de lockdowns en sociale afstand als gevolg van het coronavirus heeft alles moeilijker gemaakt, in combinatie met de gebruikelijke financiële problemen die veel van hun klanten teisteren, zei Gabi Nachmani, oprichter en directeur van Tenufa Bakehila tegen de Times of Israel.

In de afgelopen tien maanden heeft de organisatie gratis reparaties uitgevoerd in meer dan 350 woningen die uitsluitend werden doorverwezen via de sociale dienst van een gemeente.

Wanneer een persoon onder het Tenufa Bakehila-vangnet valt, werken de maatschappelijk werkers van de organisatie ook met hen samen om andere specifieke problemen op te lossen die zich kunnen voordoen.

Nu zamelt de organisatie 200.000 shekel (€ 51.000) in voor een tweede noodreparatiemobiel om in het zuiden van Israël te kunnen gebruiken.

Een vrijwilliger van Tenufa Bakehila met het tot nu toe enige noodreparatievoertuig van de organisatie, die tijdens het coronavirus gratis huisreparaties doet voor mensen in nood. Foto Mark Neyman / GPO

Voorafgaand aan het coronavirus werkte Tenufa Bakehila ook aan grotere reparaties voor klanten in nood, zoals bijvoorbeeld het repareren van ramen en het renoveren van vervallen en vaak onbruikbare badkamers en keukens.

In de afgelopen 27 jaar hebben de professionele werkteams van Tenufa Bakehila meer dan 5.500 gezinnen bereikt in 16 steden in Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)