Verkiezingspeiling: ‘Likud grootste partij maar geen meerderheid voor regering’

Als de verkiezingen vandaag werden gehouden, laat de opiniepeiling zien dat de Likud partij van Netanyahu geen regeringscoalitie kan vormen
Ter illustratie. Foto GPO

Een peiling van Channel 13 laat zien dat de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu 32 ​​Knesset-zetels mag verwachten, twee meer dan ze in de vorige peiling een week geleden kregen. De vierde verkiezingen in twee jaar tijd vinden 23 maart plaats.

Yesh Atid van Yair Lapid, zal naar verwachting de op een na grootste partij worden, met 18 zetels in de peiling. Daarna komt Gideon Sa’ar’s Nieuwe Hoop-partij, die naar verwachting 14 Knesset zetels zal winnen.

Uit de peiling blijkt ook dat de Arbeids-partij voor het eerst in de peilingen de kiesdrempel overschrijdt, slechts uren nadat partijveteraan Merav Michaeli het voorzitterschap in de Labour- voorverkiezing veiligstelde.

De nieuwe religieus-zionistische partij opgericht door Bezalel Smotrich, de Telem-partij van Moshe Ya’alon, de Nieuwe Economische Partij, de Momentum-partij van Ofer Shelah en Habayit Hayehudi zouden de kiesdrempel niet overschrijden.

Als de verkiezingen vandaag werden gehouden, laat de opiniepeiling zien dat de Likud partij van Netanyahu geen regeringscoalitie kan vormen.

Het rechtse blok van partijen dat niet tegen Netanyahu is- Likud, mogelijk de rechtse Yamina partij en de ultraorthodoxe partijen – zou slechts 55 zetels winnen.

De partijen die gezegd hebben tegen het aanhoudende leiderschap van Netanyahu te zijn- Nieuwe Hoop, Yesh Atid, de Verenigde Arabische Lijst, Yisrael Beiteinu, Ron Huldai’s The Israelis, Meretz en Kahol Lavan van Benny Gantz – zouden volgens de peiling samen 65 zetels in de Knesset mogen verwachten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)