Primeur: Pfizer-CEO over hoe zijn familie de Holocaust overleefde

Albert Bourla (59), CEO van Pfizer. Zijn ouders waren een van de weinige Joden uit Thessaloniki die de Tweede Wereldoorlog overleefden.

Een primeur: Albert Bourla, CEO van Pfizer, zal voor het eerst vertellen hoe zijn ouders de Holocaust overleefden. Niet veel mensen weten dat Bourla een Sefardische Jood is, wiens ouders een van de weinige overlevende Joden uit Thessaloniki waren. Hij spreekt deze donderdag 28 januari a.s. om 19.30u Nederlandse tijd, bij de jaarlijkse Congressional Holocaust Memorial op Zoom. Dit jaar heeft de herdenking bovendien een Nederlands tintje. En je kan er nog steeds (gratis) bij zijn!

Sefardisch perspectief

De organisatie Shin DC organiseert deze herdenking, waar Albert Bourla een speciale gast is. Ook zullen verschillende ambassadeurs spreken en vertegenwoordigers van het Amerikaanse congres. Twee dingen maken deze herdenking extra bijzonder. Dit jaar staat het verhaal van Holocaust-overlevenden uit een Sefardisch land centraal. Veel mensen kennen de geschiedenissen uit West-Europese landen, maar er is veel minder bekend over wat zich afspeelde in de landen rond de Middellandse Zee, of buiten Europa. Daarom zal ook Dr. Devin Naar spreken, een professor in Sefardische studies aan de University of Washington. Ook valt de co-organisatie op van de Nederlandse synagoge Bendigamos. Als Sefardische synagoge zijn zij betrokken om de verbinding tussen de VS en Europa te vormen.

Aanmelden

Deze Zoom-bijeenkomst vindt plaats op a.s. donderdag 28 januari van 19.30u tot 20.45u. Gratis aanmelden kan via deze link. Een unieke kans, want normaal gesproken zijn de Congressional herdenkingen slechts voor een zeer beperkte groep toegankelijk. Het volgende evenement van Shin DC is een Portugees-Joods festival, op 14 februari.

Advertentie (4)