Amerikaan en Canadees voegen zich bij Israëli Eytan Stibbe om naar het ISS te vliegen

Eytan Stibbe.Foto GPO

Het is nu bekend wie er naast de Israëli Eytan Stibbe ook een bedrag van $ 55 miljoen hebben neergeteld om op de eerste privé vlucht naar het Internationale ruimtestation (ISS) meegaan. De Amerikaan Larry Connor, een ondernemer in onroerend goed en technologie uit Dayton, Ohio en de Canadese financier Mark Pathy.

De groep zal worden geleid door de voormalige NASA-astronaut Michael Lopez-Alegria die nu werkt voor Axiom Space, het bedrijf in Houston dat de reis die staat gepland voor januari 2022, heeft geregeld, meldt de Times of Israel.

‘Dit is de eerste privévlucht naar het internationale ruimtestation ISS. Het is nog nooit eerder gedaan ”, zei de CEO en president van Axiom, Mike Suffredini, een voormalig programmamanager van het ruimtestation voor NASA.

Na lancering van de SpaceX Dragon capsule vanaf Cape Canaveral, zal het tot twee degen duren voordat ze het ruimtestation zullen bereiken waar ze dan acht dagen zullen verblijven voordat ze weer terug naar aarde reizen.

Elk van de privé-astronauten moest medische tests doorstaan ​​en krijgt volgens Suffredini 15 weken training. De 70-jarige Connor wordt de op een na oudste persoon die in de ruimte vliegt, na de shuttle-vlucht van John Glenn in 1998 op 77-jarige leeftijd. Hij zal ook onder Lopez-Alegria dienen als capsulepiloot.

Eerder werd gezegd dat Acteur Tom Cruise mogelijk als bemanningslid zou meegaan omdat hij geïnteresseerd zou zijn in het filmen van deze missie volgens topfunctionarissen van NASA, het is echter niet bekend of dit doorgaat.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)