Maurice de Hond: “Vaccin data uit Israël voldoet aan verwachtingen”

Foto: Magen David Adom, Israel’s equivalent van het Rode Kruis

Nu er in Israël steeds meer objectieve data beschikbaar komt over de ontwikkeling van coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in relatie tot het vaccinatiecampagne, kan vastgesteld worden dat de Pfizer-vaccins ongeveer datgene levert wat verwacht werd. Dat schrijft Maurice de Hond deze week op zijn website, de tot corona-specialist verworden opiniepeiler. Maurice heeft in een vroeg stadium van de pandemie aerosolen als belangrijkste verspreider van het coronavirus bekendheid gegeven in Nederland (1, 2, 3, 4).

“De massale en snelle vaccinatie met het Pfizer vaccin in Israel geeft de mogelijkheid om te bezien in welke mate het Pfizer vaccin dezelfde resultaten geeft als vanuit het uitgevoerde dubbel-blind onderzoek onder 43.000 testers tot november 2020 is gebleken. Er zijn sinds 18 december zoveel mensen gevaccineerd dat verantwoord statistisch onderzoek mogelijk is. En die onderzoeken worden daar gedaan en de eeste gerapporteerd. Het goede nieuws is, dat tussen 13 en 24 dagen na de eerste vaccinatie een bescherming is van ongeveer 50% en dat een week na de tweede vaccinatie die bescherming oploopt naar een niveau rond de 90%”, schrijft de opiniepeiler, die thans bekendheid heeft vergaard als corona-specialist.

Ook heeft Maurice de Hond in deze blog een berekening gemaakt wat het had kunnen betekenen voor de ziekenhuisopnames en de IC-opnames in Nederland, als we net als Israël een voortvarend vaccinatiecampagne hadden gehad.

Lees het hele artikel op Maurice.nl:
Pfizer vaccin voldoet aan de verwachtingen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)