Investeerders uit Israël en Dubai richten durfkapitaalfonds van $ 100 miljoen op

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De in Tel Aviv gevestigde fondsbeheerder Liquidity Capital die bedrijven financiering biedt tegen toekomstige inkomsten, zei dinsdag dat het een gezamenlijk investeringsfonds voor durfkapitaal van $ 100 miljoen zal opzetten met het in Dubai gevestigde Vault Investments.

Investering met durfkapitaal is schuldfinanciering die wordt verstrekt aan door durfkapitaal gesteunde bedrijven om werkkapitaal of andere uitgaven, zoals bijvoorbeeld verkoop en marketing, te financieren. Schuldfinanciering vindt plaats wanneer een bedrijf geld inzamelt voor werkkapitaal of investeringsuitgaven door schuldinstrumenten aan investeerders te verkopen.

De twee bedrijven zeggen in een persverklaring dat “het nieuwe fonds beoogt financiering te verstrekken aan technologiebedrijven in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa en als onderdeel van de partnerschapsovereenkomst zal een gezamenlijk investeringskantoor worden opgericht in Dubai”.

Het nieuwe fonds zal voorspellende algoritmen gebruiken die zijn ontwikkeld en gebruikt door Liquidity om potentiële bedrijven te beoordelen, aldus de verklaring. Liquidity heeft deze voorspellende technologie gebruikt om investeringen en kapitaalinzet van haar bestaande fondsen in Azië en de VS af te wegen.

Sultan Ali Lootah van Vault Investments zei in de persverklaring dat “de Verenigde Arabische Emiraten, de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf en het Midden-Oosten als geheel over lopen van de technologie, het partnerschap tussen Vault Investments en Liquidity Capital zal nieuwe groei in de regio creëren, en de faciliteiten en diensten die we bieden, zullen een positief ankerpunt zijn voor ondernemers.”

Het in 2017 opgerichte Liquidity Capital, wordt gesteund door Mitsubishi UFJ Fund Services en de Israëlische institutionele belegger Meitav Dash Ltd., is een fondsbeheerder die groeikapitaal verstrekt via fondsen die zich richten op de VS, Azië en het Midden-Oosten.

Avner Stepak, de controlerende aandeelhouder van Meitav Dash en voorzitter van Liquidity Capital, zei dat het fonds voornamelijk technologiebedrijven uit de regio, zal helpen om “snelle groei te financieren” op basis van de door Liquidity ontwikkelde online acceptatie-technologie.

Vault, opgericht in 2012, investeert in gediversifieerde bedrijfssectoren zoals onroerend goed, olie- en gasinvesteringen en technologiebedrijven, en ondersteunt startups via seed-financiering.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!