City Transformer, Israëls ‘krimpende’ auto gaat naar de beurs

De CT-1. Foto City Trabsformer

City Transformer, het Israëlische bedrijf achter een auto die kleiner kan worden om zich in parkeerplaatsen te persen, kondigde zondag aan dat het begin maart naar de beurs van Tel Aviv gaat.

Een beursintroductie is gepland voor het begin van het tweede kwartaal van 2021, met een bedrijfswaarde van 450-600 miljoen shekel (114-152miljoen euro), aldus de persverklaring.

De elektrische auto CT-1 van City Transformer, is 2,49 meter lang en 1,4 meter breed, maar kan zijn wielbasis inkrimpen tot slechts een meter breed om gemakkelijk te parkeren of door het verkeer te manoeuvreren. 

De auto biedt plaats aan een chauffeur en een passagier, die achter elkaar zitten. Als alternatief biedt de passagiersstoel plaats aan twee kinderen. De cabine krimpt niet en verandert niet van vorm naarmate de wielbasis smaller wordt.

City Transformer hoopt tegen het einde van het jaar de Europese certificering voor de CT-1 te behalen en dat de auto in 2022 op de Israëlische wegen te zien zal zijn. Israël volgt de Europese certificeringsnormen voor voertuigen en de CT -1 is op zoek naar kwalificatie als een vierwieler, “een categorie die de snelle toegang van het bedrijf tot de Europese markt vergemakkelijkt”, zei de CEO van het bedrijf, Asaf Formoza, in een verklaring.

Het voertuig rijdt tot 45 kilometer per uur in de smalle modus en tot 90 km / u in breedte modus. Het heeft een statische lengte en kan 100-150 kilometer afleggen op één lading van de batterij.

Volgens City Transformer passen vier van zijn CT-1’s in de parkeerplaats van een gewone auto.

De eerste geproduceerde voertuigen worden gemaakt door het Duitse Roding Automobile. Het grootste deel van de toekomstige productie zal ook door een derde partij worden gedaan.

De CT-1 werd genoemd in de 2020 jaarlijkse lijst van TIME Magazine‘s 100 beste uitvindingen “die de manier waarop we leven, werken, spelen en nadenken over wat mogelijk is veranderen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!