De anemonen bloeien weer in zuid Israël

Ofakim park. Foto Darom Adom

Het is ieder jaar weer een teken dat heel langzaam de lente er weer aan komt, de velden met bloeiende anemonen die zuid Israël rood kleuren en ieder jaar tienduizenden Israëliërs doen besluiten een dag in de rode velden rond te brengen.

Dit jaar is het de 21ste keer Darom Adom, of Red South festival wordt gehouden, het jaarlijkse festival in de Negev-regio van Israël dat viert dat de velden met rode anemonen in bloei staan en waarmee het begin van de lente aangekondigd wordt.

De organisatoren van Darom Adom hebben sinds oktober aan hun plannen gewerkt, waaronder de gebruikelijke Anemone Race en Anemone Walk, rondleidingen, ballonvaarten, fruitplukken en picknickmanden van lokale verkopers. Het enige wat ze nu nodig hebben, is dat het coronavirus geen roet in hun plannen gooit.

Schapen grazen in het Be’eri-bos in de Negev. Foto Darom Adom

De derde lockdown van Israël is afgelopen vrijdag beëindigd en hopelijk komt er geen vierde lockdown, zei Livnat Ginzbourg, toerismecoördinator voor de regio Eshkol in de Negev.

Het festival is gepland van 4 februari tot 6 maart, en kan worden verlengd als de anemonen het een paar weken langer volhouden.

Het lenteseizoen in Israël, van februari tot april, bedekt veel velden met wilde bloemen, afhankelijk van regenval en hoogte. De beschermde kroonanemonen, genoemd naar hun zwarte centrum, diep rode kleur en ronde vorm, maken de meestal kale vlaktes van de noordelijke Negev schitterend rood.

Hoewel de meeste Darom Adom-activiteiten meestal plaatsvinden in de weekenden van donderdag tot en met zaterdag, zullen er dit jaar ook doordeweekse activiteiten zijn, waarbij sociale afstand wordt aangemoedigd door bezoekers aan te sporen te profiteren van hun flexibelere pandemische werk- en schoolschema’s en de zuidelijke regio te bezoeken halverwege de week.

Anemonen in bloei. Foto Darom Adom

De organisatoren overwogen om een ​​aantal digitale tours online te doen, maar besloten het niet te doen, omdat het “niet echt de boodschap overbrengt”, zei Leora Sela-David, die de toeristische organisatie Shikma-Bsor in de regio leidt. “We proberen ons aan te passen aan de huidige realiteit.”

Bezoekers die hun eigen bezoeken willen organiseren, kunnen de Metronegev-app (beschikbaar op Google Play en Apple-apps) gebruiken om hun wandelingen, stops en activiteiten in kaart te brengen.

picknickmanden om buiten te dineren en sociale afstand te stimuleren. Foto Darom Adom

Culinaire workshops, restaurants en cafés zijn van plan hun deuren te openen voor het festival, en meer dan een dozijn lokale eetgelegenheden zullen picknickmanden aanbieden om dineren met in standhouden van de twee meter sociale afstand mogelijk te maken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)