Ex-terrorist Jibril Rajoub: “Israëli’s zijn moordenaars en begaan een tweede holocaust tegen Palestijnen”

Net wanneer je begint te denken dat leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) nu wel alle sprookjes en leugens hebben verteld, komt er weer een zogenaamde vooraanstaande PA leider om de hoek kijken met uitspraken die nog weer een stap verder gaan.

Deze keer is het ex-terrorist en mogelijke opvolger van Mahmoud Abbas, Jibril Rajoub, die naast het zijn van secretaris van het Centraal Comité van Fatah, ook andere functies uitoefent, waaronder voorzitter van de Palestijnse voetbalbond en president van het Palestijnse Olympische comité.

Via Palestinian Media Watch heeft joods.nl al vaker gedocumenteerd dat Rajoub dol is op het kleineren van de misdaden van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog door Israëli’s met nazi’s te vergelijken.

Deze keer verwees Rajoub echter naar premier Benjamin Netanyahu als “het lelijke gezicht van Mussolini en Hitler”, en hoewel hij de Holocaust tegen de Joden en anderen in de Tweede Wereldoorlog erkende, beweerde Rajoub dat Israël “met de Palestijnen doet wat hen tijdens de Holocaust is overkomen”.

Fatah-secretaris van het Centraal Comité, Jibril Rajoub: “Na de verkiezing van Trump werkte de Amerikaanse regering mee aan het pad van de fascistische rechtervleugel die wordt geleid door Netanyahu, het lelijke gezicht van Mussolini en Hitler … De Israëli’s misbruiken de kwestie van de Holocaust … Ze werden afgeslacht in Europa. Het was een verachtelijke slachting en we zijn er allemaal tegen en accepteren het niet, maar we hebben het niet gedaan! Noch wij als Arabieren, noch wij als moslims. Wat er in Palestina gebeurt, is een tweede Holocaust . Wij zijn 14 miljoen mensen die geografisch, historisch, menselijk, religieus en cultureel worden geëlimineerd en gewist. De slachting – in de 21e eeuw – de bezetting – kan natuurlijk niet doen wat er in de jaren veertig werd gedaan, maar wat is het verschil?… Het zijn criminelen. Zij zijn de moordenaars . Zij zijn de nederigen. Ze doen wat hen is overkomen met de Palestijnen . “ Facebook-pagina van Fatah secretaris van het Centraal Comité Jibril Rajoub, 20 januari 2021.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)