Gezondheid van de foetus wordt in Israëlisch ziekenhuis op afstand gemonitord

Links een vrouw die het HeraBEAT-apparaat gebruikt, en rechts de dokter die de resultaten volgt. Foto via Sheba Medical Center

Het Sheba Medical Center vraagt ​​aanstaande moeders op de coronavirus kraamafdeling om zelf de hartslag van hun ongeboren baby te controleren als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe protocollen voor zorg op afstand.

Het ziekenhuis is begonnen om zwangere virus-positieve patiënten te voorzien van een nieuw door Israël ontwikkeld handheld-systeem dat ze gebruiken om de hartslag van de foetus te controleren. Het heeft ook een door de patiënt bediend apparaat geïntroduceerd, ook van Israëlische makelij, voor het uitvoeren van echo’s, en beweert het eerste ziekenhuis ter wereld te zijn dat patiënten in staat stelt beide controles uit te voeren zonder dat een arts of verpleegkundige aanwezig is.

“Bij elke controle moet het personeel beschermende kleding aantrekken en moet de gebruikte apparatuur uitgebreid worden schoongemaakt”, merkte Dr. Avi Tsur op. “Omdat zwangere vrouwen met COVID-19-symptomen een verhoogd risico op een ernstige ziekte lopen, willen we kruisinfecties tussen hen, personeel en andere patiënten voorkomen.”

Deze oplossing maakt het nauwlettend toezicht mogelijk dat zwangere COVID-19 patiënten nodig hebben terwijl de uitdagingen die worden veroorzaakt door hun viruspositieve status worden geëlimineerd, zei hij.

Foetale gezondheidsmonitors voor thuis zijn al meer dan een decennium algemeen verkrijgbaar, maar artsen waarschuwen dat ze zonder toezicht door getrainde professionals een verkeerde indruk kunnen geven van de toestand van een baby.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!