IAI onthult WASP, een baanbrekend luchtbewakingssysteem voor constante grootschalige monitoring

WASP gemonteerd op een HERON drone. Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft WASP onthult, een nieuwe generatie luchtbewakingssysteem dat dag en nacht een een groot gebied in de gaten kan houden met hoge resolutie van bewegende doelen.

“Door gebruik te maken van de modernste EO (aardobservatie) en IR (infrarood) sensoren, AI (kunstmatige intelligentie) algoritmen en adaptieve regel-engines, legt het systeem grote gebieden vast met een hoge herhalingsfrequentie om doelen te volgen, te identificeren en de operator te informeren over bewegende doelen die correleren met missievereisten en doelstellingen,” aldus de  IAI in een persverklaring.”

WASP is compact, lichtgewicht en vereist een laag stroomverbruik, en voldoet aan een breed scala aan vliegtuigen, zoals tactische UAV’s, drones, vliegtuigen met vaste en roterende vleugels of vastgebonden bewakingsballonnen.

Het dekkingsgebied en de resolutie van WASP veranderen afhankelijk van het platform en de hoogte waarop het systeem wordt gebruikt.

WASO gemonteerd op de BirdEye 650D. foro IAI

Gemonteerd op een tactische UAV, zoals de BirdEye 650D, bestrijkt WASP twee vierkante kilometer in optimale resolutie om alle soorten bewegende doelen te detecteren. Wanneer gemonteerd op een UAV zoals de Heron 1, wordt het dekkingsgebied groter dan 15 vierkante kilometer om voornamelijk objecten van voertuiggrootte en dergelijke te detecteren, aldus het bedrijf.

WASP-systeem op Heron UAV . Foto IAI

“De ontwikkeling van WASP is een voorbeeld van IAI’s nieuwe strategie van ISR-systeemontwikkeling, intelligentie en informatie fusiemogelijkheden”, zegt Moshe Levy, IAI executive vice president en general manager van de Military Aircraft Group.

“Door een zeer gedetailleerd inlichtingenbeeld over een groot gebied te bieden, biedt WASP een uitstekend tweelaags situationeel bewustzijn dat zowel visuele als inlichtingeninformatie omvat”, zei hij. “Als compact en licht systeem kan het op een reeks platforms worden gemonteerd om al op tactisch niveau sterke inlichtingen te bieden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)