NGO Monitor reageert op beslissing ICC om Israël te gaan vervolgen

Foto ICC

NGO Monitor reageert in een persverklaring op de beslissing van het ICC in Den Haag om Israël te gaan vervolgen voor het plegen van mogelijke oorlogsmisdaden.

“De beslissing van het ICC is niet verrassend. De officier van justitie van het ICC ‘schiet’ al enkele jaren op Israël en werkt nauw samen met door Europa gefinancierde aan terreur gelieerde ngo’s om valse aanklachten tegen Israëlische functionarissen op te stellen.”

Het feit dat Palestina geen staat is, dat de Oslo-akkoorden het Hof uitdrukkelijk beletten rechtsmacht te doen gelden en dat de aanklager een valse regel verzon om de Joodse staat te vervolgen, worden genegeerd. Bovendien hebben de rechters herhaaldelijk de eigen procedures van het ICC geschonden om een zaak tegen Israël te verzinnen.

Onderzoek wijst uit dat de hoofdaanklager van het ICC, Fatou Bensouda, samenspande met aan terreur gelieerde ngo’s en zogenaamde juridische inzendingen van anti-Israëlische BDS-boycotorganisaties accepteerde.

NGO Monitor heeft geconstateerd dat veel van deze radicale groepen profiteren van financiële steun van de Europese overheid.

NGO Monitor heeft samen met drie andere groepen gezamenlijk een brief ingediend bij het ICC waarin de juridische en feitelijke tekortkomingen worden uiteengezet achter het argument dat het ICC rechtsmacht heeft.

Met andere woorden, anti-Israëlische animus en politieke machinaties zijn belangrijker voor het Hof dan het bewaren van zijn geloofwaardigheid. Europese donoren van aan terreur gebonden ngo’s en het Hof delen de verantwoordelijkheid voor deze legale travestie. “

Lees de bronnen van NGO Monitor over het ICC: hier vindt u alle informatie en eerdere artikelen over deze zaak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)