In Israël zijn nu 4 miljoen mensen gevaccineerd waarvan 2,6 miljoen ook voor tweede keer

Premier Netanyahu en minister van Volksgezondheid Edelstein met de 4 miljoenste gevaccineerde. Foto Koby Gideon (GPO)

Het was weer het gebruikelijk feestje vanmiddag in Jeruzalem toen premier Netanyahu en minister van Volksgezondheid Edelstein bij het plaatsen van de 4 miljoenste vaccinatie tegen het coronavirus aanwezig waren.

Van de vier miljoen mensen die een vaccinatie hebben gekregen zijn er ruim 2.6 miljoen die ook voor de tweede keer het Pfizer vaccin hebben ontvangen.

Premier Netanyahu zie het volgende na de vier miljoenste gevaccineerde te hebben gefeliciteerd:

“Ik zou van hieruit een beroep willen doen op de 570.000 mensen boven de 50 die nog moeten worden gevaccineerd. Bijna 100% van de doden en ernstige gevallen zijn geconcentreerd in deze groep”.

“Wanneer u zich niet laat vaccineren met deze kleine prik, die onbeduidend is, en waarvan de bijwerkingen in het ergste geval een paar uur ongemak is, neemt u de risico’s van overlijden en ernstige ziekte op zich met gevolgen die levenslang kunnen zijn” aldus Netanyahu.

“De eerste reden om gevaccineerd te worden, is het veel grotere gevaar om niet gevaccineerd te zijn, dat vele malen groter is dan het lichte ongemak van de prik van de vaccinatie,” ging Netanyahu verder.

“De tweede reden om je te laten vaccineren is dat we nu het Green Passport-plan openen. Degene die is ingeënt, kan gaan genieten van het theater, de bioscoop, sportevenementen, reizen naar het buitenland, restaurants en meer”.

“De derde reden is zelfs nog belangrijker: u redt niet alleen uzelf, maar als u zich niet laat vaccineren, zullen velen van u erg ziek worden en zult u een uitdaging vormen voor onze ziekenhuizen en dan zullen we gedwongen worden een nieuwe Lockdown af te kondigen”.

“Het is de moeite waard om het leven te behouden en ons allemaal weer van leven te laten genieten; ga ingeënt worden. Doe dit alsjeblieft nu en we verlaten het coronavirus, niet met het groene paspoort of een ander paspoort, nee, we hebben het dan bedwongen. We kunnen volledig van het leven genieten als 570.000 mensen worden ingeënt. Laat je vaccineren. Dat is mijn boodschap,” aldus premier Netanyahu.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!