Rambam gebruikt ‘kunsthuid’ van Nanomedic om brandwonden te behandelen

Het Spincare apparaat. Foto Nanomedic

Het Rambam ziekenhuis in Haifa meldt dat artsen met behulp van het Spincare-systeem van Nanomedic tientallen patiënten hebben behandeld die leden aan een verscheidenheid aan brandwonden, variërend in grootte en ernst.

“Het spincare-systeem van Nanomedic heeft vele voordelen, waaronder bescherming tegen infectie door besmettende bacteriën en eigenschappen die het mogelijk maken om optimaal aan de verwonding te hechten op een manier die gewone verbanden niet kunnen”, aldus prof. Yehuda Ullmann, voorzitter van de chirurgische afdeling en directeur van de Afdeling Plastische Chirurgie op de Rambam Health Care Campus. “Het grootste voordeel voor patiënten is het vermijden van de pijn die vaak wordt veroorzaakt door het verwisselen van verband, vooral bij de behandeling van kinderen,” aldus het persbericht.

Het Spincare-systeem creëert een kunstmatige huidlaag met behulp van een slimme en op maat gemaakte matrix gemaakt van nanopolymeren die precies hecht aan een wond of brandwond. Dit zorgt voor meer mobiliteit zonder de nieuwe huid te beschadigen en aangezien de kunstmatige laag zowel waterdicht als transparant is, kunnen patiënten na 24 uur douchen terwijl zorgverleners het genezingsproces kunnen observeren en dienovereenkomstig beslissingen kunnen nemen.

Gezien de draagbaarheid van het Spincare-systeem, wordt verwacht dat het binnenkort beschikbaar zal zijn voor gebruik in klinieken en eerstehulpafdelingen, naast traumacentra.

“Omdat het apparaat draagbaar en gemakkelijk te bedienen is, kunnen brandwonden die geen ziekenhuisopname vereisen, onmiddellijk worden behandeld in de eerste hulp, waar de arts de stof op de brandwond van de patiënt kan spuiten”, zegt Danny Kruchevsky, MD bij Rambam’s Department of Plastische chirurgie. “Patiënten kunnen daarom eerder worden ontslagen om thuis te herstellen en terug te keren naar het ziekenhuis voor eventueel noodzakelijke vervolgonderzoeken.”

Spincare, dat gebruik maakt van Electrospun Healing Fibre (EHF ™) -technologie, is het eerste CE-goedgekeurde draagbare elektro spinningapparaat voor wondbehandeling. Hoewel Rambam Health Care Campus het eerste ziekenhuis in Israël is dat het systeem formeel toepast voor zijn trauma-afdeling, wordt het apparaat ook al gebruikt in klinieken in heel Europa.

“We zijn verheugd het Rambam-ziekenhuis te ondersteunen bij zijn inspanningen om patiënten de meest geavanceerde oplossingen voor wondgenezing en huidregeneratie te bieden en kijken ernaar uit om andere faciliteiten te helpen deze belangrijke technologie ook naar hun patiënten en artsen te brengen”, aldus Dr. Chen Barak , Chief Executive Officer van Nanomedic. “We breiden snel uit in heel Europa en zijn van plan om later dit jaar ook de Amerikaanse markt te betreden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)