Intel Israël had het beste jaar ooit, werknemers krijgen bonus tot drie keer hun salaris

Ter illustratie. Foto Intel

De ongeveer 13.000 Israëlische werknemers van het multinationale technologiebedrijf Intel hebben onlangs bonussen ontvangen die bijna drie keer zo hoog waren als hun gebruikelijke salaris, meldde Channel 12 nieuws. En dat in een tijd waarin velen op zoek zijn naar een baan of nieuwe inkomstenbronnen.

De bonussen worden gegeven nadat het bedrijf bekend maakte dat het boekjaar 2020, een van de financieel zwaarste jaren die de wereld ooit heeft gezien, voor Intel Israël een van de beste jaren ooit is geweest.

De meeste werknemers van het bedrijf zullen de bonus ontvangen, wat volgens Channel 12 sinds 2015 een jaarlijkse “traditie” is. De coronapandemie zal daar niets aan veranderen, aldus het rapport.  

Begin 2020 werd gemeld dat de export van Intel’s activiteiten in Israël met meer dan 69% steeg tot $ 6,6 miljard. Het was echter moeilijk te verwachten dat het bedrijf vergelijkbare aantallen zou presenteren tijdens een wereldwijde pandemie die ervoor zorgde dat veel kleine en grote bedrijven volledig moesten sluiten.

Intel verraste de industrie opnieuw toen het 2021 begon met de presentatie van een van zijn beste financiële rapporten tot nu toe, waarbij de omzet van het bedrijf tot 78 miljard dollar opliep, een groei van 8% binnen een jaar alleen. 

En Intel is niet de enige. Volgens Channel 12 overleefde de wereldwijde hightech industrie niet alleen de coronapandemie, maar bloeide ze er ook vaak door op doordat veel van de gevolgen van de pandemie het versnelde proces van gedigitaliseerde diensten en een toenemende vraag naar technologische producten waren. 

Naast de directe werkgelegenheid van ongeveer 13.000 werknemers, ontdekte een vorig jaar door het Technion-Israel Institute of Technology gepubliceerde studie dat de activiteiten van Intel Israel indirect bijdragen aan de werkgelegenheid van nog eens 53.000 mensen, waardoor Intel de grootste werkgever in de hightech industrie van Israël is.

Hoewel de activiteiten van Intel in Israël alleen maar lijken te groeien, na onlangs een nieuw systeem te hebben geïntroduceerd waarmee mensen geld kunnen opnemen van geldautomaten in het hele land door middel van gezichtsherkenning, kondigde het bedrijf eerder deze maand ook aan dat zijn CEO van de afgelopen twee jaar, Bob Swan, zijn positie op 15 februari beëindigt. 

Swan’s vervanger, onlangs aangekondigd als technologieleider Pat Gelsinger, zal onder andere proberen de status van het bedrijf op het gebied van computerprocessors, die de afgelopen jaren gestaag is afgenomen, te herstellen. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)