Israël een plaats gezakt op de Bloomberg index voor Innovatieve landen in 2021

Israël is naar de 7e plaats gezakt op de nieuwste Bloomberg Innovation Index van 2021 en staat daardoor één plek lager ten opzichte van de index van vorig jaar en twee plaatsen lager dan in 2019, waar Israël op de 5e plaats stond. In de jaren voor 2019 stond het land twee opeenvolgende jaren op de 10e plaats.

De afgelopen woensdag gepubliceerde jaarlijkse index, rangschikt de 60 meest innovatieve landen ter wereld op basis van zeven criteria, waaronder uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling als percentage van het bbp, productiviteit, octrooiactiviteit, concentratie van onderzoekers, inclusief postdoctorale doctoraatsstudenten die zich bezighouden met O&O per miljoen mensen. concentratie van hightechbedrijven en efficiëntie van het tertiair onderwijs (de totale deelname aan onderwijs, ongeacht de leeftijd, als percentage van de postsecundaire cohort en het aandeel van de beroepsbevolking met een hoger opleidingsniveau).

In die categorieën behield Israël in de index voor 2021 voor het vierde jaar op rij zijn toppositie voor onderzoeks- en ontwikkelingsintensiteit en herwon het de toppositie voor onderzoeks concentratie, het land stond op de 2e plaats in die categorie voor 2020. Daarnaast behield Israël ook zijn 5e plek voor hightech-dichtheid (concentratie van lokaal gedomicilieerde hightechbedrijven) maar zakte naar de 8e plaats (van 7e in 2020) voor patentactiviteit.

In de algemene ranglijst keerde Zuid-Korea terug naar de eerste plaats in de Bloomberg Innovation Index 2021, waarmee het Duitsland inhaalde dat vorig jaar op de eerste plaats eindigde en dit jaar naar de 4e plaats zakte. Singapore werd tweede en Zwitserland derde. De 5e plaats werd behouden door Zweden, gevolgd door Denemarken op de 6e, Israël op de 7e, Finland op de 8e, Nederland op de 9e en Oostenrijk op de 10e. De VS viel uit de top 10 naar de 11e plek, maar werd wel 1e in hightech-dichtheid.

De 12e tot 20e plaats in de algemene index ging naar respectievelijk Japan, Frankrijk, België, Noorwegen, China, Ierland, het VK, Australië en Italië.

Zuid-Korea eindigde ook op de eerste plaats in octrooiactiviteit en op de tweede plaats in R & D-intensiteit en toegevoegde waarde voor de productie, waar Israël op de 30e plaats kwam.

De slechtste score van Israël was de tertiaire efficiëntie, waar het op de 34e plaats kwam en Singapore de eerste plaats veroverde. Wat productiviteit betreft, eindigde Israël op de 18e plaats – de eerste plaats in die categorie ging naar IJsland (dat 28e algemeen werd).

De Bloomberg-innovatieranglijst van 2021 ‘weerspiegelt een wereld waarin de strijd tegen COVID-19 innovatie naar voren heeft gebracht, van overheidsinspanningen om de pandemie in te dammen, tot de digitale infrastructuur waardoor economieën erdoorheen kunnen werken, en de race om vaccins te ontwikkelen. dat kan er een einde aan maken, ” meldde Bloomberg .

Hoewel veel van de gegevens van vóór de pandemie waren, “zijn veel landen die hoog op de index staan ​​- zoals Korea, Duitsland en Israël – wereldleiders geweest in sommige gebieden van de bestrijding van de pandemie, of het nu gaat om het opsporen van contacten of snelle vaccinatie”. volgens het rapport.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!