Israël naar het nieuwe normaal, winkels en restaurants gaan open

Carmel markt Tel Aviv. Screenshot YouTube

In een compromis heeft de regering op maandag besloten dat in plaats van 23 februari, Israël vanaf zondag 21 februari terugkeert naar het nieuwe normaal en winkels en andere instellingen opent, waarbij mensen die tweemaal zijn gevaccineerd de komende weken overal welkom zijn. Er zijn nu 4 miljoen mensen gevaccineerd waarvan ruim 2.5 miljoen ook de tweede vaccinatie hebben gehad.

Volgens een persbericht van de regering gaat de opening van het land vanaf zondag 21 februari 2021 om 07:00 uur in 2 fasen plaatsvinden.

Onderwijs:

Schoolklassen 5, 6, 11 en 12 gaan open ​​in groene en gele steden en in oranje steden waar minimaal 70% van de inwoners zijn gevaccineerd.

‘Zonder ‘groen paspoort’

Alle winkelcentra en markten, straatwinkels, musea en bibliotheken mogen volgens de strenge regels van de ‘Purple Badge’ openen. Synagogen zullen ook worden geopend (10 mensen binnen en 20 buiten, afhankelijk van de keuze van de synagoge).

Met het ‘groene paspoort’ (alleen voor mensen die beide doses van het vaccin een week daarvoor hebben gekregen en mensen die hersteld zijn):

Sportscholen en studio’s, culturele en sportevenementen, beurzen, gebedshuizen (na aanmelding vooraf, afhankelijk van de keuze van het gebedshuis), hotels (zonder eetzalen, met een optie voor mensen onder de 16 met een negatieve test) en zwembaden zijn toegankelijk voor mensen met een ‘groen paspoort’..

Beperkingen op bijeenkomsten:

Tien mensen binnen en 20 buiten – vanaf vrijdag 19 februari 2021.

Groene eilanden:

Hotels op in de zogenaamde groene eilanden aan de Dode Zee (en Eilat, mocht het groen worden) kunnen volledig open gaan (inclusief eetzalen).

De derde fase begint op zondag 7 maart 2021:

Onderwijs

Klassen in groep 7-10 zijn toegestaan ​​in groene en gele steden en in oranje steden met een vaccinatiegraad van minstens 70%.

Zonder het ‘groene paspoort’ zijn toegankelijk

Cafés en kleine restaurants

Met het ‘groene paspoort’

Restaurants na reservering vooraf; volledige activiteit in hotels, evenementenhallen, attracties en conferenties

Beperkingen op bijeenkomsten

Twintig mensen binnen en 50 buiten (behalve voor rode steden waar de 10:20-verhouding van kracht blijft)

Het kabinet keurde ook een schema voor de Purim-feestdag goed:

* Bijeenkomsten (behalve 10 mensen binnen: en 20 buiten in gebedshuizen volgens de tweede fase van het exit plan)

* Maaltijden alleen voor gezinnen, geen gasten toegestaan

* Feesten, optochten en massa-evenementen zijn verboden

* Voertuigen met muziekzijn toegestaan ​​zonder bijeenkomsten

* Het graf van Rabbi Shimon Bar Yohai is gesloten van donderdag 18 februari 2021 tot en met zondag 21 februari 2021.

Premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat 570.000 mensen boven de 50 die nog niet zijn gevaccineerd, zullen beslissen of de huidige lockdown de laatste van Israël zal zijn.

“Ik roep al die 570.000 mensen boven de 50 die nog niet zijn ingeënt op: ga en laat je vaccineren! Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar voor de gezondheid van alle inwoners, ”zei Netanyahu in een zeldzaam Channel 12-interview.

“Onze overwinning op de pandemie hangt van jou af”, zei hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)