Israëlische drones helpen in Florida bij reparatie elektriciteitsnet

Drones kunnen de klok rond en in moeilijke weersomstandigheden werken om stroomstoringen snel te identificeren en op te lossen. Foto met dank aan Percepto

Stroomnetten over de hele wereld doorstaan ​​allerlei soorten stormen, maar in Florida worden ze ook geconfronteerd met unieke bedreigingen zoals krokodillen en orkanen. Het is dus alleen maar logisch dat ze op een even speciale manier worden verzorgd, met behulp van drones.

De Florida Power & Light Company (FPL), dat ongeveer 10 miljoen mensen in de Sunshine State bedient, maakt gebruik van drones van het Israëlische bedrijf Percepto die autonoom beveiligings- en onderhoudsmissies uitvoeren aan hoogspanningslijnen en in gevoelige gebieden, meldt ISRAEL21C.

Volgens Percepto kunnen de autonome drones de klok rond en in moeilijke weersomstandigheden werken om stroomstoringen op te sporen en snel te verhelpen.

De drones, die tussen de oplaadbeurten door, 40 minuten kunnen vliegen, zijn uitgerust met dag- en nachtcamerasystemen en gebruiken AI om operationele storingen en gezondheids- en veiligheidsrisico’s in realtime te identificeren. Ze kunnen worden gebruikt door een externe operator buiten de visuele gezichtslijn.

“Florida wordt door meer orkanen getroffen dan enige andere staat in de VS, en het afgelopen seizoen waren er 30 tropische stormen die miljarden dollars aan schade veroorzaakten”, legt Percepto medeoprichter en CEO Dor Abuhasira uit. “Dus voor FPL, het grootste nutsbedrijf in de staat, is het van cruciaal belang om innovatieve en efficiënte maatregelen te nemen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.”

De autonome inspectie- en bewakingsoplossing zorgt er niet alleen voor dat de infrastructuur het hele jaar door operationeel is, maar voert ook volledig autonome inspecties van elektriciteitsleidingen uit direct na een storm.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)