Israël heeft een geldtransferkanaal tussen Turkse en Palestijnse Hamas-afdelingen ontdekt en geblokkeerd

Gedeelte van de order tot inbeslagneming. Foto ministerie van Defensie

De Israel Security Agency (ISA) en het ministerie van Defensie hebben maandag bekend gemaakt dat ze de overdracht van 121.000 dollar aan Turkse handelswaar en geld bedoeld om Hamas te financieren hebben geblokkeerd in een gezamenlijke operatie van het Nationaal Bureau voor Terrorismebestrijding van het ministerie, de Shin Bet en de Douane

Minister van Defensie Benny Gantz heeft de order voor beslagleggingen die via commerciële bedrijven door Hamas-leden in Turkije werden overgemaakt aan Hamas-terroristen op de Westelijke Jordaanoever, inmiddels ondertekend.

Volgens het ministerie van Defensie werden het geld en de goederen aan Hamas overgedragen via twee Turkse bedrijven, Sense Sanitary Company en Tikkno Plus Ic Ve Dis.

“Deze waren gezamenlijk eigendom van Hamas-agenten Abdallah Fuqaha, die in Turkije woont, en Ayman al-Massri, uit het Nabloes-gebied”, zei het ministerie.

Behalve Fuqaha en al-Massri werden bij de inbeslagname ook fondsen geconfisqueerd van Salama Aziz Muhammad Mari en Yussef Taher Mahmoud al-Karem, beide uit Turkije.

“We zullen meedogenloos blijven tegen terreur en de infrastructuur opsporen waar die ook bestaat, in Israël of daarbuiten, ik prijs het lopende werk van de NBCTF bij het ministerie van Defensie, samen met de Shin Bet en de douane en al onze veiligheidsagentschappen, die dag in dag uit samenwerken om te voorkomen dat fondsen en middelen terreurorganisaties te bereiken​”, zei Gantz na de operatie.

In december tekende Gantz een order om beslag te leggen op 4 miljoen dollar die Iran had overgemaakt aan Hamas in de Gazastrook. Het geld was bedoeld om de terroristische infrastructuur van Hamas in Gaza te ontwikkelen, inclusief de productie van wapens en het betalen van salarissen aan terroristen, zei het ministerie van Defensie vervolgens in een persbericht.

De bron van de fondsen is het Iraanse regime, dat blijft optreden tegen de staat Israël, voegde het ministerie eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)