Israëlisch bedrijf wil met beursgang in New York 220 miljoen dollar op halen

New York Stock Exchange. Foto Wikipedia Commons

Een Israëlisch acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden (SPAC) heeft een aanvraag ingediend om met een beursgang op de beurs van New York 220 miljoen dollar op te halen.

ION Acquisition Corp 2, gevormd door het Israëlische ION Asset Management, diende zijn beursgang in dagen nadat de eerste SPAC van het moederbedrijf fuseerde met het Israëlische Taboola tegen een waardering van 2,6 miljard dollar.

SPAC’s zijn lege vennootschappen die ernaar streven kapitaal aan te trekken door naar de beurs te gaan en vervolgens te fuseren met een bestaand bedrijf in een proces dat over het algemeen gemakkelijker en sneller is dan een traditionele beursgang. SPAC’s bestaan ​​al tientallen jaren maar zijn pas sinds het afgelopen jaar een belangrijke markttrend.

De nieuwe SPAC van ION heeft geen aandacht voor een bepaald bedrijf, maar zal zich richten op het openbaar maken van een ander Israëlisch bedrijf in de VS, volgens de aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf zei dat risicokapitaalinvesteringen in Israël de afgelopen tien jaar zijn gegroeid, maar dat het meeste kapitaal afkomstig is van buitenlandse investeerders, wat betekent dat er beperkte concurrentie is voor een fonds als ION gevestigd in Israël met management dat lokale wortels en expertise heeft.

De nieuwe SPAC is van plan 220 miljoendollar op te halen door 22 miljoen aandelen aan te bieden tegen een prijs van 10 dollar per stuk. Het is van plan om te handelen onder de ticker IACB.U.

ION en zijn dochterondernemingen beheren activa en ondersteunen ondernemingen ter waarde van meer dan 2 miljard dollar, aldus de aanvraag. Het heeft samengewerkt met vooraanstaande Israëlische technologiebedrijven, waaronder Fiverr, Mellanox en SolarEdge.

ION’s eerste SPAC, ION Acquisition Corp 1, ging in oktober 2020 naar de VS en haalde bijna 260 miljoen dollar op met het doel om te fuseren met een Israëlisch technologiebedrijf. Het handelt onder de ticker IACA.

De nieuwe aanwinst, Taboola, is een contentaanbevelingsplatform dat wordt gebruikt door online adverteerders. Het bedrijf zegt dat het ‘s werelds toonaangevende ontdekkingsplatform is en meer dan 1,4 miljard mensen per maand bereikt, 44,5% van de internetgebruikers ter wereld. Het bedrijf werkt met meer dan 10.000 uitgevers en merken, waaronder CBS, Fox, USA Today en NBC, zegt het.

Taboola zei dat het vorig jaar bijna 1,2 miljard dollar aan inkomsten en 34 miljoen dollat aan bedrijfsinkomsten opleverde.

De besturen van zowel Taboola als ION hebben de overeenkomst unaniem goedgekeurd, die nu goedkeuring nodig heeft van de aandeelhouders van elk bedrijf en om te voldoen aan wettelijke vereisten.

ION Asset Management is opgericht in 2006 en is gevestigd in Herzliya.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)