Rapport in Israël laat zien hoe kinderen worden getroffen door het coronavirus

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een zondag gepubliceerd rapport van de National Council for the Child leefde in 2020 bijna een op de drie Israëlische kinderen onder de armoedegrens, wat mede is veroorzaakt door de coronapandemie.

In het rapport werd opgemerkt dat de armoede in 2020 is toegenomen als gevolg van de verslechterende economische situatie.

Volgens het rapport leefde ongeveer 57% van de ultraorthodoxe kinderen onder de armoedegrens en 46% van de Arabisch-Israëlische kinderen.

In de maanden maart-oktober 2020 verdubbelde het aantal mensen dat de 118 hotline voor huiselijk geweld van Israël belde om geweld tegen kinderen te melden, van 609 in 2019 tot 1225.

Het aantal meldingen van kinderverwaarlozing daalde met 21% tijdens de pandemieperiode en het aantal meldingen van seksueel misbruik daalde met 38%. 

Rapporten ingediend via de Israëlische gezondheidsfondsen lieten een daling van 19% zien in huiselijk en seksueel misbruik. Kinderen werden minder blootgesteld aan niet-familieleden als gevolg van sluitingen en lockdowns, aldus het rapport.

De gevallen van seksuele intimidatie en misbruik bleven stabiel, aangezien een daling van 14% in gevallen van misbruik binnen het gezin werd gecompenseerd door een toename van 14% in online intimidatie.

Oproepen naar de Israëlische hotline 105, die bedoeld is om kinderen online te beschermen, stegen met 63%, waarvan 57% door kinderen zelf werd gemeld. De meeste telefoontjes gingen over zelfmoordpreventie, online pesten, online zedendelicten of computerhacking. 

Ongeveer 48% van die oproepen was afkomstig van kinderen van 14-16 jaar, terwijl 30% namens kinderen van 11-13 jaar was en 20% van 17-18-jarigen. Ongeveer 30% van de gemelde delicten vond plaats op Instagram en 24% op WhatsApp.

Meer kinderen waren suïcidaal in 2020. De Israëlische psychologische diensten rapporteerden een toename van 24% in het aantal mogelijke gevallen van zelfmoord, en het aantal kinderen dat door onderwijspsychologen werd behandeld, steeg met 40%.

Nadat afstandsonderwijs in 2020 de nieuwe norm werd, nam 29% van de studenten zelfs de helft van de tijd niet deel aan online lessen, of hadden helemaal geen lessen.

Ongeveer 52% van de Arabische studenten en 35% van de Hebreeuws-sprekende studenten hadden niet voldoende toegang tot computers om te leren en 56% van de Arabische studenten en 30% van de Joodse studenten had geen verbinding tot het Internet. Ongeveer 50% van alle leerlingen zei dat school niet langer een belangrijk deel van hun leven uitmaakt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)