Israëlische App helpt verspreiding coronavirus binnen bedrijven te stoppen

Screenshot via VizibleZone

Het nationale waterbedrijf van Israël, Mekorot, zal mobiele software van de in Jeruzalem gevestigde startup VizibleZone gebruiken om automatisch op de hoogte te worden gesteld van de blootstelling aan Covid-19 in de fabrieken en kantoren van Mekorot.

Medewerkers installeren een smartphone-applicatie die hun nabijheid in realtime bewaakt zonder locaties te traceren, waardoor de privacy behouden blijft, schrijft ISRAEL21C.

Als het coronavirus bij een medewerker wordt vastgesteld, houdt de technologie alle relevante interacties met medewerkers drie weken bij en waarschuwt de medewerkers die in quarantaine moeten gaan. Het doel is om het isolement te minimaliseren voor degenen die het dichtst bij elkaar waren.

Bedrijfsmanagers kunnen een bijbehorende dashboardtool gebruiken om epidemiologische onderzoeken te genereren op werkplekken binnen en buiten, waardoor fabrieken en gebouwen de bedrijfscontinuïteit kunnen behouden.

Shimon Rosh, hoofd van Covid-19 Safety bij Mekorot, zei: “We hebben voor de oplossing van VizibleZone gekozen om onze medewerkers tijdens de coronapandemie op een veilige manier routinematige activiteiten te laten uitvoeren op locaties in het hele land. De technologie maakt het mogelijk de blootstelling te volgen en waar nodig een epidemiologisch onderzoek te doen, terwijl de privacy van onze medewerkers volledig wordt beschermd. “

“Bedrijven open houden en goed functioneren is een cruciaal aspect van het opkomen uit lockdowns en het weer op de rails krijgen van economieën”, aldus Gabi Ofir, CEO van VizibleZone.

VizibleZone zet zich in om mobiele telefoons om te zetten in levensreddende apparaten met behulp van contextgevoelige gegevens die door de telefoons worden verzameld en verwerkt. Een van de belangrijkste oplossingen van het bedrijf is het systeem voor het vermijden van botsingen op de weg.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)