Werkloosheidpercentage in Israël in januari gestegen tot 18,4%

Werkzoekenden in het arbeidsbureau. Screenshot Channel 13 nieuws

Door de derde afsluiting van Israël is het werkloosheidspercentage in januari gestegen tot 18,4% en zitten ongeveer 770.000 Israëliërs zonder werk, volgens gegevens van de “enquête naar de beroepsbevolking” voor januari 2021, die maandag door het Centraal Bureau voor de Statistiek werd gepubliceerd.

Ter vergelijking: in de voorgaande maand stond het percentage werklozen dat stopte met werken, wegens ontslag of op onbetaald verlof op 13,2%.

Uit de gegevens bleek ook dat het percentage werklozen van de beroepsbevolking vorige maand 4,4% bedroeg, terwijl het percentage werklozen met een baan die de hele week tijdelijk afwezig was om redenen die verband houden met het coronavirus al is gestegen naar 15,4%, vergeleken met 10,4. % zoals vorig jaar werd geregistreerd.

De stijging van de werkloosheidscijfers, zo verduidelijkte de arbeidsdienst, “kwam als gevolg van het opleggen van beperkingen aan de Israëlische economie in de schaduw van de afsluiting”, aldus de verklaring. 

Alle steden in Israël werden getroffen als gevolg van de sluitingen, maar Beitar Illit is de stad met de hoogste stijging van het percentage werklozen – een stijging van 5,8% in één maand en 30,9% in totaal van het aantal werkzoekenden.

De stad met het hoogste aantal was Eilat, waar het aantal werkzoekenden 40,4% bedroeg. Dat is niet verrassend omdat Eilat grotendeels afhankelijk is van het toerisme, dat er niet meer is.

De directeur van de dienst voor arbeidsvoorziening, Rami Graur, liet weten behoorlijk behoorlijk optimistisch te zijn dat deze hoge werkloosheidscijfers snel zullen dalen, dankzij de terugkeer van de economie naar gebruikelijke activiteiten door het openen van winkels, hotels, musea, culturele evenementen en het onderwijs systeem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)