Israëlische startup Amimon wint Oscar voor technologie

Foto via Amimon

Na de nominatie voor een Oscar van de Israëlische actrice Shira Haas, is bekend geworden dat vier Israëliers een Oscar hebben gewonnen in de categorie wetenschap en techniek voor de technologie die ontwikkeld werd door de firma Amimon, meldt ISRAEL21C.

De chipset van het bedrijf, die in de wereldwijde filmindustrie wordt gebruikt, verzendt hoge kwaliteit video van vele camera’s naar monitoren op een film- of televisietoestel zonder vertraging. Het resultaat is dat een regisseur alle opnamehoeken op een set tegelijkertijd in realtime kan zien.

Amimon werd in 2004 opgericht door professor Meir Feder van de Universiteit van Tel Aviv en zijn voormalige student Zvi Reznic en afgestudeerde van de Universiteit van Tel Aviv, Noam Geri, op basis van technologie die aan de universiteit is ontwikkeld. De Academy Award werd gedeeld door Amimon senior executives Guy Gorman en Ron Yogev.

Van links naar rechts, Academy Award-winnaars Guy Dorman, Zvi Reznic en prof. Meir Feder van Amimon. Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv.

Feder noemde de onderscheiding “een trots moment voor de universiteit van Tel Aviv. We ontwikkelden de basistechnologie in 2004-2005, toen iedereen dacht dat dit erg moeilijk of zelfs onmogelijk was. We wisten dat het een echte technologische prestatie was, maar hadden nooit gedacht dat we er de Oscar voor zouden winnen. “

Feder is geen onbekende op het gebied van technologische prestaties.

“Ik heb veel academische prijzen gewonnen, maar de Oscar is zeker de meest bekende”, zei hij. “Voor mij en voor het geweldige team dat heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van de technologie, is dit een enorme prestatie.”

Filmregisseur Joseph Pitchhadze, die lesgeeft aan de Steve Tisch School of Film and Television van de Universiteit van Tel Aviv, merkte op dat “het belangrijkste belang van de technologische ontwikkeling van professor Meir Feder is het korter maken van de opbouw van producties met meerdere camera’s. Deze nieuwe technologie bespaart productietijd en maakt aanzienlijk meer tijd vrij voor de creatie zelf. “

De Academy Award-commissie gaf een meer technische toelichting.

“Door gebruik te maken van nieuwe uitbreidingen van digitale datatransmissie- en compressiealgoritmen en dataprioritering op basis van foutenpercentage, ondersteunt de Amimon-chipset het creëren van systemen met vrijwel onbeperkte camerabewegingen, waardoor de creatieve vrijheid tijdens het filmen wordt vergroot.”

De officiële uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens een virtueel evenement op 13 februari.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)