2020 geen slecht jaar voor de Israëlische export

Zim-branded shipping containers stand on the quay side near cargo cranes at the Port of Haifa in Haifa, Israel, on Sunday, Nov. 13, 2011. Turkey bought 3 percent of all Israel’s exports in the year to August, making the market worth $1.3 billion. Photographer: Ariel Jerozolimski/Bloomberg via Getty Images *** Local Caption *** 24.11.17 24.10.18

De Israëlische export heeft het in 2020 helemaal niet zo slecht gedaan, nadat er halverwege het jaar allerlei verhalen de ronde deden dat de pandemie zou zorgen voor een grote klap voor de Israëlische export.

Uiteindelijk viel het allemaal mee, de Israëlische export noteerde een daling van slechts 3,2%, helemaal wanneer dit wordt vergeleken met de verwachting van een gemiddelde daling van 11,7% voor de OESO lidstaten.

In de persverklaring werd er op gewezen dat de economische attachés hun activiteiten in 50 wereldwijde centra hebben aangepast om de Israëlische export te promoten volgens een online werkmodel. Meer dan 1.200 commerciële en virtuele evenementen hebben in 2020 over de hele wereld plaats gevonden.

Hieronder volgt samenvatting van trends in de Israëlische export en activiteiten van de Foreign Trade Administration in 2020:

  • De export bedroeg ongeveer 90 miljard – een daling van slechts 3,2% ten opzichte van 2019 en een stijging van ongeveer 1% ten opzichte van 2018
  • In vergelijking met Israël wordt verwacht dat de prognose voor 2020 voor OESO-lidstaten – gemiddeld – met ongeveer 11,7% zal afnemen
  • De belangrijkste daling was in de export van toeristische diensten – ongeveer 66% in vergelijking met 2019
  • De hoogste groei was in de export van zakelijke diensten en hightech – ongeveer 20% groei in dollars in vergelijking met 2019
  • Groei in export naar doellanden: Duitsland, België, Nederland, Vietnam, Taiwan, Japan, Zuid-Korea en Chili
  • Toename van ondersteuningsactiviteiten voor exporteurs: 1228 acties om de export te bevorderen – 11% groei
  • 4.090 aanvragen voor handelssteun door de Foreign Trade Administration – 36% groei

In een persverklaring zei de minister van Economische Zaken, Amir Peretz: “De zeer goede Israëlische exportgegevens in het jaar van het coronavirus zijn het resultaat van ‘out-of-the-box’ denken en een snel begrip van veranderende werkomstandigheden. Ik ben blij dat de voorbereidende bereidheid van het ministerie van Economie en Industrie de Israëlische export in verschillende sectoren heeft gehandhaafd en zelfs vergroot. Een van de meest bemoedigende gegevens is naar mijn mening de toename van de activiteit van Israëlische exporteurs in 2020. Dit bewijst dat wanneer er correct, ordelijk en met een werkplan wordt gewerkt, de resultaten niet lang op zich laten wachten, zelfs als de coronaviruscrisis de wereld treft. “

Later dit jaar zal door de Foreign Trade Administration het uitgebreide exportrapport 2020 worden gepubliceerd, wanneer alle gegevens zijn verwerkt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)