Palestijnse leiders veroordelen Arabisch Knesset lid omdat hij terroristen “terroristen” noemt

Knesset lid Mansour Abbas. Foto Wikipedia

Mansour Abbas, een Arabisch lid van het Israëlische parlement, is door de Palestijnse Autoriteit (PA) ‘veroordeeld’ omdat hij ‘beschamende uitspraken’ heeft gedaan over gevangen Palestijnse terroristen, die – volgens de PA – helden zijn en geen terroristen, meldt Palestinian Media Watch.

In een recent interview met het Israëlische TV Channel 12, zei Mansour Abbas: “Degene die heeft gepubliceerd dat ik een supporter van terreur ben, de gevangenis heb bezocht en terroristen heb ontmoet en hen omhelsde, zijn leugenaars, dat is nooit gebeurd.”

Na dit interview veroordeelde Qadri Abu Bakr, directeur van de PLO-commissie voor Gevangenenzaken, Mansour Abbas, waarbij hij benadrukte dat Palestijnse terroristische gevangenen – onder wie moordenaars – “niets anders zijn dan symbolen van eer, heldendom en trots”. Abu Bakr benadrukte verder dat terrorisme de manier is om “Jeruzalem te bevrijden”:

“Directeur van [PLO] Commissie van Prisoners’ Affairs terroristen Qadri Abu Bakr, veroordeeld de verklaringen van het lid van het ‘Israëlisch-Arabische Parlement’ Mansour Abbas, die de Palestijnse gevangenen omschreef als terroristen ”Abu Bakr zei dat de verklaringen die Mansour Abbas heeft gemaakt … met betrekking tot onze heldhaftige gevangenen in de gevangenis van de bezetting pijnlijk en beschamende verklaringen zijn die hem alleen vertegenwoordigen … Abu Bakr voegt eraan toe: ‘Mansour moet zich schamen voor zichzelf en deze verklaring. Hij moet de geschiedenis onderzoeken en goed weten dat de weg naar de bevrijding van Jeruzalem alleen wordt geplaveid door de offers van onze zuiverhartige martelaren, de levensjaren van onze dappere gevangenen, de pijnen van onze heldhaftige gewonden … Ze zijn niets anders dan symbolen van eer, heldendom en trots. ‘ [Donia Al-Watan, onafhankelijk Palestijns persbureau, 5 februari 2021]

Een vaste columnist van het officiële PA-dagblad voegde eraan toe dat Mansour Abbas “alle nationale rode lijnen overschreed” en “een mes in de rug van de Palestijnse nationale strijd stak” door de terroristen terroristen te noemen.

“In zijn verklaringen… overschreed Mansour Abbas alle nationale rode lijnen; zijn gebruik van de Israëlische term om de gevangenen te beschrijven vormt een mes in de rug van de Palestijnse nationale strijd tegen de bezetting en racisme” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 8 februari 2021]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)