Save A Child’s Heart redt leven van een Ethiopisch jongetje

De 6 jarige Benjamin uit Ethiopië bij het kinderhuis van Save A Child’s Heart. Foto SACH

De Israëlische BGO Save A Child’s Heart (SACH) werkt in samenwerking met een medisch team van het Wolfson Medical Center in Holon om, ondanks het coronavirus, levensreddende behandelingen te bieden aan duizenden kinderen wereldwijd.

Ondanks de huidige beperkingen, waaronder bijvoorbeeld een algeheel verbod op alle reizen vanuit het buitenland naar Israël, is SACH haar activiteiten blijven uitvoeren in overeenstemming met de richtlijnen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

Meest recentelijk slaagden SACH en het Wolfson Medical Center-team erin om het leven te redden van Benjamin, een 6-jarig jongetje uit Ethiopië, die in Israël landde voor een dringende hartbehandeling, aldus een persbericht van SACH.

Benjamin kon mee op een immigratievlucht van het Joodse Agentschap vanuit Ethiopië om zijn levensreddende behandeling te krijgen. Tijdens zijn medische behandeling verblijft hij in het SACH’s Legacy Heritage Children‘s-huis.

“Zelfs tijdens deze helse pandemie is SACH doorgegaan met het bieden van levensreddende operaties aan Israëlische, Palestijnse en andere kinderen uit het buitenland uit kansarme milieus.”

Het werk van SACH is een voorbeeld van het grote hart van Israël en de oude Joodse imperatief van ‘Tikun Olam’, om de wereld te verbeteren , zegt Sylvan Adams, een belangrijke donor van SACH. 

“Een grote dank aan de regering van Israël voor het toestaan ​​van deze speciale reisvrijstellingen zodat kinderen zoals de kleine Benjamin de kans krijgen om een ​​normaal leven te leiden. Verschillende ministers van onze regering hebben SACH bezocht en weten uit de eerste hand over het talent, de vaardigheid en toewijding van onze chirurgische teams. Ik ben er trots op bij te dragen aan dit speciale werk.” Voegde Adams eraan toe. 

Het redden van het leven van Benjamin werd mogelijk gemaakt door een gecoördineerde inspanning van het Ministerie van Volksgezondheid, het Joods Agentschap, het Ministerie van Immigratie en Absorptie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Regionale Samenwerking. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!