Israëlische startup tekent overeenkomst met SeedTech uit Nederland

Foto SeedTech

De Israëlische agritech-startup RCK, gespecialiseerd in op wetenschap gebaseerde cannabisgenetica, heeft een overeenkomst getekend ter waarde van enkele miljoenen dollars met SeedTech, een Nederlands zaadbedrijf, voor het ontwikkelen van unieke cannabissoorten in de vorm van elite hybride zaden.

De zaden die door het bedrijf zijn ontwikkeld, zijn bedoeld om wereldwijde massaproductie van medicinale cannabis mogelijk te maken en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen om verlichting te bieden aan miljoenen mensen over de hele wereld die lijden aan een breed scala aan medische aandoeningen, meldt de financiele online site Calcalist.

RCK heeft voor SeedTech een speciaal kweekplan bedacht om unieke cannabissoorten te ontwikkelen voor medisch en commercieel gebruik, zoals cosmetica en voedsel. Naast de eerste betaling voor de veredelingsdiensten, zal RCK ook royalty’s ontvangen uit de verkoop van zaden gedurende de gehele levensduur van het octrooi van elke soort.

RCK, gevestigd in het zuiden van Israël, in Kibbutz Ruhama, exploiteert een ultramodern laboratorium, kweekruimtes binnenshuis en 1500 vierkante meter kweekkas en commerciële vermeerderingsfaciliteit. De genetica-bank van RCK omvat al tientallen nieuwe soorten en zaden die zijn ontwikkeld in de R & D-faciliteit van het bedrijf, waarvan sommige al op de markt worden gebracht als medicinale cannabis in apotheken in heel Israël.

SeedTech BV uit Eindhoven richt zich op agrarische R&D, voedselproductie en life sciences en is een van de pioniers in de Europese cannabissector. Het Nederlandse bedrijf gebruikt geavanceerde technologische veredelingsmethoden om nieuwe uniforme en stabiele cannabissoorten te ontwikkelen die geschikt zijn voor specifieke marktsegmenten. De nieuwe genetische producten ontwikkeld door SeedTech zullen op de markt worden gebracht als grondstof voor professioneel goedgekeurde en gelicentieerde organisaties.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)