Abu Dhabi National Exhibitions Company (ADNEC) en Expo Tel Aviv gaan samenwerken

Expo Tel Aviv. Screenshot YouTube

Abu Dhabi National Exhibitions Company (ADNEC) en Expo Tel Aviv, het toonaangevende expositiecentrum van Israël, zullen gaan samenwerken om het regionale zakentoerisme te bevorderen, zo blijkt uit een persbericht.

Het Memorandum of Understanding (MoU) zal een innige samenwerking tot stand brengen tussen de toonaangevende tentoonstelling centra. De overeenkomst werd ondertekend tijdens een virtuele ceremonie tussen Humaid Matar Al Dhaheri, Managing Director en Group CEO van ADNEC, en Tamir Dayan, CEO van Expo Tel Aviv.

In een reactie op de overeenkomst zei Humaid Al Dhaheri: “Onze relatie met Expo Tel Aviv zal de bredere groei van de zakelijke toerismesector in de VAE en de wijdere regio mogelijk maken. Deze wil ADNEC consequent promoten.

Al Dhaheri voegde toe: “Bovendien zal dit partnerschap de leidende status van ADNEC als een belangrijke bestemming voor zakentoerisme blijven, zowel in het Midden-Oosten als in de wereld.

Tamir Dayan merkte op zijn beurt op: “De Abu Dhabi National Exhibitions Company en Expo Tel Aviv bieden modellen voor regionaal leiderschap. Onze wederzijdse expertise in het ontwerp, de levering en de uitvoering van evenementen van wereldklasse maakt ons tot natuurlijke partners. Israël en de Emiraten zullen waarschijnlijk de eerste landen ter wereld zijn die volledig tegen het coronavirus zijn gevaccineerd en de tentoonstellingsindustrie vooruit helpen. Nu willen we met dit MoU onze samenwerking bevorderen en meer mogelijkheden bieden voor de overdracht van kennis en expertise tussen onze twee entiteiten. Mijn collega’s en ik kijken ernaar uit om met onze Emirati-partners samen te werken.”

ADNEC zet zich in voor het bevorderen van regionale samenwerking in de sector zakelijk toerisme en evenementen, zoals blijkt uit de reeks overeenkomsten en partnerschappen die zijn ondertekend met andere landen in het Midden-Oosten. ADNEC blijft zich richten op het bevorderen van een groter bereik met organisatoren van evenementen in Israël, na de historische ondertekening van de Abraham-akkoorden in 2020, die nieuwe kansen voor pan-regionale samenwerking opleverden.

Expo Tel Aviv, eigendom van de gemeente Tel Aviv-Jaffo, is het belangrijkste internationale congrescentrum. Het centrum organiseert elk jaar ongeveer 400 evenementen, waaronder lokale en internationale congressen, tentoonstellingen, evenementen, beurzen en shows. Opgericht in 1933, beschikt het centrum over 8 paviljoens en 20 conferentiezalen, 45.000 m2 aan tentoonstellings- en conferentieruimte. Expo Tel Aviv was de trotse gastheer van het Eurovisie Songfestival 2019, dat werd uitgezonden naar 200 miljoen kijkers over de hele wereld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)