Palestijnen vinden “financiële hulp en beurzen aan jonge Palestijnen een poging tot Israëlisering”

Screenshot YouTube

Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit (PA) die zich herhaaldelijk uitspreken tegen iedere vorm van hulp door Israël, zien zich daarin nu gesteund door een Palestijnse opleidingsbegeleider van de Young Women’s Christian Association (YWCA) in Jeruzalem, meldt Palestinian Media Watch.

Toen zij werd geïnterviewd over de initiatieven van haar organisatie om jonge Palestijnse schoolverlaters en werklozen te helpen door hen trainingen aan te bieden, haalde ze uit naar Israël voor het aanbieden van ‘gratis trainingen, leningen en subsidies aan jonge Palestijnen’.

Ze uitte daarbij grote kritiek op de “concurrentie van de Israëlische instellingen” en beschreef deze als “een aanval op de jonge Palestijnen die leidt tot Israëlisering”:

Officiële PA TV-presentator: “De Young Women’s Christian Association (YWCA) in Jeruzalem biedt trainingscursussen aan voor Palestijnse inwoners van Jeruzalem om hen financieel te helpen. De gratis trainingen zijn voor degenen die niet meer naar school gaan, iedereen die hun banen hebben verloren, en de werklozen. Er zit een politiek aspect aan de kwestie, aangezien je ziet wat er in de hoofdstad gebeurt: Israëlische aanvallen en gevechten tegen de Palestijnse instellingen in Jeruzalem”. Mai Amira, supervisor van YWCA-training: “Laat me je vertellen over de concurrentie van de Israëlische instellingen, die als een gek gratis trainingen, leningen en beurzen geven aan de jonge Palestijnen. Dit is een indirecte aanval. Het leidt tot het verbinden van de jonge Palestijnen met Israëlisering, zowel professioneel, alsook intellectueel en financieel.” [Officiële PA-tv, Good Morning Jerusalem , 5 februari 2021]

Zolang Palestijnse functionarissen dit soort uitspraken doen en niet willen dat jonge Palestijnen worden geholpen door Israëlische organisaties en bedrijven om een beter leven te krijgen, zal er van enige normalisatie geen sprake zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)