Bekende zee-bioloog omgekomen bij verkeersongeval in Tel Aviv

 Shimrit Perkol-Finkel. Screenshot YouTube<br />

De bekende zee-bioloog Dr. Shimrit Perkol-Finkel, 45, is bij een verkeersongeluk in Tel Aviv omgekomen toen ze in Hamasger op haar elektrische autoped werd geraakt door een passerende vrachtwagen.

Dr. Shimrit Perkol-Finkel werd internationaal bekend door haar pionierswerk met een innovatieve oplossing voor milieuvriendelijke zeeweringen.

Het ongeval vond plaats vlakbij de kantoren van ECOncrete, een start-up voor milieu-infrastructuur die Perkol-Finkel in 2012 mede-oprichtte. Haar man zei dat ze onderweg was om een ​​van hun kinderen op te halen.

ECOncrete, waar Perkol-Finkel diende als CEO en hoofdwetenschapper, bracht een verklaring uit waarin het beschrijft hoe de ecoloog “ons allemaal inspireerde met haar liefde voor de oceaan en haar visie om deze te redden.”

“De milieuwereld heeft gisteren een held verloren”, schreef Dror Zurel, een hoge ambtenaar van het Ministerie van Milieubescherming.

Haar man, Kobi Perkol-Finkel, zei dat “Shimrit aandrong op een verandering in het wereldbeeld.”

“Israël was te klein voor haar, de meeste zaken die ze deed waren in het buitenland”, vertelde hij de nieuwssite van Ynet. “Haar idee was dat wat het water inging, groen moest zijn en de zee zou helpen. Shimrit wilde bijdragen, helpen en veranderen. “

De publieke omroep KAN, toonde in een tweet opnamen van Shimrit vlak voordat het ongeval plaatsvond.

Perkol-Finkel was een alom gevierd zeebioloog en ecoloog die gespecialiseerd was in het duurzaam beheer van stedelijke mariene habitats. Gepassioneerd door het verkleinen van de ecologische voetafdruk van kust- en mariene infrastructuur, heeft zij als wetenschapper de afgelopen 20 jaar aan eco-engineering van innovatieve betonproducten besteed. Deze producten transformeren toekomstige kustlijnen door constructiematerialen dat de zee-ecologie ondersteunt.

Ze werd genoemd in het boek ‘Vital Voices: 100 Women Using Their Power to Empower‘ uit 2020 als een wereldwijde invloed.

In 2018 was Perkol-Finkel een winnaar van ‘We Empower’ voor het bevorderen van VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en in 2019 de winnaar van de EU-prijs voor vrouwelijke innovators. Naast het werken aan verschillende internationale projecten, diende Perkol-Finkel als ecologisch adviseur voor het ruimtelijke ordeningsprogramma voor de kuststreek van Israël.

De ambassade van de Europese Unie in Israël tweette maandag condoleances aan de familie en vrienden van Perkol-Finkel door te schrijven: “We hebben vernomen van de tragische dood van Dr. Shimrit Perkol-Finkel, de winnaar van de EU-prijs 2019 van de Vlag van de Europese Unie voor vrouwelijke vernieuwers. Haar baanbrekende werk zal vrouwen en meisjes over de hele wereld blijven inspireren. Moge haar herinnering een zegen zijn.”

Perkol-Finkel won in oktober 2019 ook de wedstrijd “Pitch to Rich”, gesponsord door de Britse ondernemer Sir Richard Branson.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)