Hulp bij startups van Israëlische Arabieren

Het vierde cohort van de hybride versneller. Foto door Lia Rose Magen via ISRAEL21C

De hybride accelerator van de 8200 Alumni Association en het ministerie van Economische Zaken is een brug voor getalenteerde Arabische hightechprofessionals naar de competitieve wereld van ondernemerschap.

Een Arabisch-Israëlische ondernemer met een PhD in nanotechnologie is bezig met het maken van virtuele 3D-simulatiesoftware voor e-commercesites die sieraden en horloges verkopen, schrijft ISRAEL21C.

“Veel kleine spelers proberen dit soort tools op de markt te brengen”, zegt medeoprichter van GemSight-Basila Kattouf. “We hebben in de technologie een stap vooruit gezet, zodat er betere beelden voor de consument zijn.” GemSight was een van de zeven startups in de onlangs voltooide 5e cyclus van The Hybrid.

The Hybrid biedt mentorschap, netwerken, investeerders en geeft bovendien toegang tot het menselijk kapitaal van alumni van de bekende 8200 IDF militaire inlichtingeneenheid. Zonder de netwerken die de meeste Israëliërs opbouwen tijdens militaire dienst, is dit platform voor Arabische ondernemers moeilijk te bereiken.

Kattoufs wekelijkse mentorsessies met Omri Toppol van North First Ventures zorgden ervoor dat hij de R & D-fase van de kerntechnologie van GemSight inging. Nu werkt hij vanuit WeWork in Haifa en zullen hij en zijn partner een Israel Innovation Authority-subsidie ​​aanvragen en een pre-seed-ronde bijeenbrengen.

Een meer diverse startup-natie

“De Arabische gemeenschap heeft een overvloed aan getalenteerde hightech-professionals. Ons doel is om hun brug te zijn naar de competitieve wereld van ondernemerschap in Israël ”, zegt algemeen directeur van het programma, Noa Gastfreund.

Vrouwen zijn ook ondervertegenwoordigd in de startup-sector en The Hybrid heeft veel Arabische vrouwen in Israël deze kans te geven. Een voorbeeld is Afaf Shehab, medeoprichter en CEO van de Petwork-app. Shehab en haar medeoprichter, CTO Basil Hawari richten zich op de 24 miljoen eigenaren van gezelschapsdieren in de Verenigde Staten.

“Wij hadden de technische kennis. De Hybrid gaf ons inzicht vanuit de zakelijke en financiële kant, storytelling en pitching. We zijn nu het prototype aan het ontwikkelen, maken het businessmodel af en zoeken investeerders. De Hybrid was een geweldig programma.”

Een andere vrouwelijke oprichtster, Zada ​​Haj, ontwikkelt Daifco, een online matchingplatform om producenten van internationale nieuwskanalen in contact te brengen met deskundige gasten uit het Midden-Oosten. Het platform stelt de beste profielen voor op basis van realtime nieuws en de behoeften van het kanaal.

“Zada begon met een ander idee in The Hybrid”, zegt Gastfreund. “Na verschillende validatieprocessen stelde ze deze bij want ze ontdekte dat er een groot probleem is voor mediabedrijven om diverse experts te vinden. Haar onderneming kan impact hebben door een brug te slaan tussen het Midden-Oosten en de rest van de wereld.”

Gastfreund werkt al anderhalf jaar bij The Hybrid. Onlangs was ze medeoprichter van de UAE-IL Tech Zone waarin The Hybrid een partner is van Start-Up Nation Central , Nobex Partners en Fusion LA.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)