De eerste ´Virtueel Sociale Hackathon’ voor jongeren uit Israël, VAE, Bahrein, Marokko

Foto via Leaders of Tomorrow

Van 23 tot 25 maart zal de eerste Abraham Accords Virtual Social Hackathon worden gehouden waarbij studenten en jonge professionals uit Israël, Bahrein, Marokko en de VAE samen zullen brainstormen.

Deze hackaton is een uitvloeisel van de Abraham-akkoorden, die vorig jaar de diplomatieke banden tussen Israël en de VAE, Bahrein, Soedan en Marokko hebben genormaliseerd. Hiermee werd een startschot gegeven aan een golf van transnationaal zakelijk en culturele samenwerkingen.

Nu hoopt Israel-is, een in Tel Aviv gevestigde non-profitorganisatie, de regionaal sociaal en culturele banden te versterken door deze virtuele hackathon mede te sponsoren.

De hackathon wordt georganiseerd door de door Israël en de VAE gezamenlijk opgezette organisatie Leaders of Tomorrow.

100 studenten en jong professionals van 20-35 jaar zullen in 25 gemengde teams deelnemen aan de driedaagse hackathon. Ideeën voor nieuwe producten worden bedacht die de moeite waard kunnen zijn om aan investeerders te pitchen. Daarnaast zijn er sessies over teamdynamiek, startups, bedrijfsmethodologie en digitale marketing, diplomaatsprekers uit Israël en de VAE, mentorsessies met specialisten uit de hightechindustrie, media en marketing.

Ook valt er wat te winnen, de eerste prijs is een reis naar Israël en de VAE. Deze reis omvat culturele trips, ontmoetingen met topmanagers en promotie van het project van de winnende teams.

Partners van de hackathon zijn onder meer het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken en Publieke Diplomatie, UAE-is, Jerusalem Venture Partners en de Dubai Future Foundation. De financiering komt van het Ministerie van Strategische Zaken en externe donororganisaties in Israël en de VS.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)