Een mini wasmachine voor hergebruik katoenen luiers

De PIKA luier wasmachine. Foto PIKA

Vanaf het moment dat hij tweeënhalf jaar geleden vader werd, begon Alon Cohen na te denken over het gebruik van luiers. Wegwerpartikelen zijn gemakkelijk, maar als milieubewust man maakte hij zich zorgen over de hoeveelheid niet-afbreekbaar afval die zijn baby genereerde. Geschat wordt dat elk jaar wereldwijd 258 miljard luiers op stortplaatsen terechtkomen.

Hij stelde zijn vrouw, Maytal Amir, voor om over te schakelen op herbruikbare katoenen luiers. Ze zei: “Alon, dat is een leuk idee, maar je zult ze zelf moeten schoonmaken. Ik raak geen vuile luier aan ”, herinnert hij zich.

Cohen besloot zijn vaderschapsverlof te gebruiken om een ​​beter reinigings- en opbergsysteem voor herbruikbare luiers uit te vinden. Pika is nu te koop in Israël, beschikbaar voor pre-order in de Verenigde Staten en binnenkort ook in Europa.

PIKA is een waterbesparende machine die gemakkelijk op het leidingnet kan worden aangesloten. Net zoals een gewone wasmachine. Het maakt luiers in één stap schoon met een door ons ontwikkelde tablet waarop patent is aangevraagd,” vertelt Cohen aan ISRAEL21c.

PIKA was een van de top 10 finalisten in het meest recente Startup World Cup Israel- evenement, gesponsord door Pegasus Tech Ventures. Amir bedacht de naam PIKA – de afkorting van ‘pipi kaki’ , de bijnaam van Israëlische kinderen voor urine en ontlasting.

Cohen schat dat als elke ouder de PIKA zou gebruiken in plaats van wegwerpluiers, het de wereld 18.679.487 ton broeikasgassen, 31.119.231 ton afval, 22.529.647 ton aardolie en 13.517.788 ton hout zou besparen.

Voor meer informatie klik hier

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)